16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Στ. Αρναουτάκης: Οι Κρητικοί δεν πρέπει να πληρώνουν διόδια και δε θα πληρώνουν

Ημερομηνία:

Στο περιθώριο της επίσκεψης Αλέξη Τσίπρα στην ΤΟΜΥ Χανίων δηλώσεις έκανε και ο Σταύρος Αρναουτάκης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατασκευή του ΒΟΑΚ:

“Τέθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα της κοινωνίας. Από τον ΒΟΑΚ που θα ξεκινά από την Κισσαμο μέχρι τη Σητεία, το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο είναι ένα θέμα για το οποίο και η Κρήτη πρέπει να επωφεληθεί, το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου. Σε όλα τα θέματα πήραμε απαντήσεις, χρειάζεται όμως να γίνει ένας συνολικός συντονισμός των φορέων και έδωσε εντολή ο κ. πρωθυπουργός ο κ. Πολάκης να συντονίσει όλο αυτό το έργο μεταξύ των υπηρεσιών, των δήμων και της Περιφέρειας.

Για τον ΒΟΑΚ πρέπει οι διαδικασίες να είναι ακόμα γρηγορότερες. Είναι σε θετική κατεύθυνση αυτή η πρόταση του Υπουργείου αλλά πρέπει να δημοπρατηθούν τα 25 εκατομμύρια που αφορούν την οδική ασφάλεια για τον ΒΟΑΚ και τα οποία χρήματα τα έχει το Υπουργείο Υποδομών. Η θέση η δική μας είναι πάλι τα ίδια ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ή η Περιφέρεια μπορεί να κάνει αυτό το έργο και δε χρειάζεται να έχει το Υπουργείο το συντονισμό και τη δημοπράτηση του έργου”.

Σχετικά με την πιθανότητα να τοποθετηθούν διόδια στο νέο ΒΟΑΚ ο κ. Αρναουτάκης είπε:

“Η δέσμευση του Υπουργείου είναι ότι για τους Κρητικούς δε θα υπάρχουν διόδια αλλά για εμάς είναι να ξεκινήσει το έργο πιο σημαντικό. Ο στόχος ο δικός μας είναι να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν γιατί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ειναι αρκετά χρονοβόρες. Η Περιφέρεια υποστηρίζει την πρόταση που έχει καταθέσει ότι οι Κρητικοί δεν πρέπει να πληρώνουν διόδια και δε θα πληρώνουν”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ