24.8 C
Chania
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026

Συγκέντρωση Βολουδάκη στις Βρύσσες Αποκορώνου: Απαράδεκτη η κίνηση της ΔΕΗ για εν κρυπτώ τοποθέτηση ρυπογόνων γεννητριών

Ημερομηνία:

Ο Μανούσος Βολουδάκης μίλησε χτες βράδυ σε συγκέντρωση φίλων του στις Βρύσσες Αποκορώνου. Παρουσίασε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση στις φορολογικές ελαφρύνσεις και στο πρόγραμμα για την ασφάλεια του πολίτη.

Αναφέρθηκε και σε τοπικά ζητήματα, με έμφαση στις μονάδες βιολογικών καθαρισμών στις παραλίες του Αποκόρωνα, στο ΒΟΑΚ, αλλά και στο ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την εν κρυπώ τοποθέτηση από τη ΔΕΗ ρυπογόνων γεννητριών στον υποσταθμό του Αποκόρωνα.  Ο Μ. Βολουδάκης τόνισε ότι η κίνηση της ΔΕΗ είναι απαράδεκτη, τόσο διότι ρυπαίνει μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση ή δημοσιοποιημένη μελέτη για τις συνέπειες, όσο και για το γεγονός ότι είναι μια κίνηση πολύ υψηλού κόστους για την ίδια τη ΔΕΗ, σε σημείο που να γεννά αμφιβολίες για τη σκοπιμότητά της.

Στη συγκέντρωση παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης, ο οποίος ενημέρωσε του συγκεντρωμένους για τα όσα έχουν συμβεί σχετικά με το θέμα, και για την ανυπαρξία ενημέρωσης αλλά και ουσιαστικής αντίδρασης από πλευράς της κυβέρνησης.

Απαντώντας και σε σχετικό ερώτημα του Δημάρχου Αποκορώνου, ο Μ. Βολουδάκης τόνισε ότι συμπαρατάσσεται με το Δήμο ώστε αμέσως μετά τις εκλογές να απαιτήσουν από κοινού από τη νέα κυβέρνηση την απόσυρση των γεννητριών.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΠΕ Χανίων: Καταγγελία για διώξεις απεργών εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΣΕΠΕ Χανίων καταγγέλλει τη Διεύθυνση ΠΕ για διώξεις απεργών εκπαιδευτικών. Παράσταση διαμαρτυρίας στις 2/7 για τις κλήσεις σε απολογία νεοδιόριστων.

Προσοχή: Νέο κύμα phishing emails με ψεύτικα τιμολόγια eBay στα Χανιά

Νέα προσπάθεια phishing εντοπίστηκε στα Χανιά με ψεύτικα τιμολόγια eBay. Ο Γιάννης Αγγελάκης προώθησε ύποπτα emails στη redaction για ενημέρωση του κοινού.

Συνάντηση για την αποκατάσταση και ανάδειξη των ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου

Συνάντηση για την αποκατάσταση των ιστορικών ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρουλάκη, τον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη και τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Κρήτης.

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη έως τις 9 Ιουλίου

Η Περιφέρεια Κρήτης παρατείνει έως 9/7/2026 τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων. Αυστηροί περιορισμοί μετακινήσεων και μέτρα βιοασφάλειας για κτηνοτρόφους.