16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συζήτηση στο Κοινωνικό Στέκι: Από τα ερωτήματα του Δεκέμβρη στα “κοινά” της εποχής μας

Ημερομηνία:

Συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκέμβρη στις 7.30 το απόγευμα στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων με θέμα: “Από τα ερωτήματα του Δεκέμβρη στα “κοινά” της εποχής μας”

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

6 Δεκεμβρίου 2008 η σφαίρα των επίσημων κρατικών μηχανισμών καταστολής στοχεύει το σώμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η σφαίρα «εξοστρακίζεται» και εισβάλει στις ζωές μας. Για περίπου ένα μήνα γίναμε το σώμα του Αλέξη! Μέρες οργής στην Αθήνα, μέρες οργής στην Θεσσαλονίκη, μέρες οργής στην Πάτρα, μέρες οργής στη Λάρισα, μέρες οργής στα Χανιά, μέρες οργής σε κάθε μικρή ή μεγάλη γωνιά όπου μετοίκησε το χαμόγελο του Αλέξανδρου.

Μέρες στις οποίες η δημιουργικότητά μας, ναι εμείς ήμασταν, ξεχύθηκε στους δρόμους! Συζητήσαμε, Ακούσαμε, Διαβάσαμε κείμενα, μεταξύ άλλων διαβάσαμε σε έναν τοίχο: «Ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση ήταν ερώτηση»!

10 χρόνια μετά τα ερωτήματα του Δεκέμβρη παραμένουν ακόμα ζωντανά!

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ., σας προσκαλούμε στην εκδήλωση/συζήτηση που διοργανώνει το Στέκι Μεταναστών/Κοινωνικό Στέκι Χανίων για την εξέγερση του Δεκέμβρη, με τίτλο «Από τα ερωτήματα του Δεκέμβρη στα “κοινά” της εποχής μας”.

Συζητάμε για τα ερωτήματα του Δεκέμβρη, το πού βρίσκεται ο Δεκέμβρης του 2008 σήμερα, τις μορφές που λαμβάνει η συλλογική δράση μετά το βίωμα της εξέγερσης.

Συζητάμε τα παραπάνω μαζί με τον Αλέξανδρο Κιουπκιολή*, με αφορμή τη συγγραφή του βιβλίου του «Πολιτικές της ελευθερίας: Αγωνιστική δημοκρατία, μετα-αναρχικές ουτοπίες και η ανάδυση του πλήθους» .

*επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με ερευνητικά ενδιαφέροντα στη νεότερη φιλοσοφία της ελευθερίας, τις θεωρίες της δημοκρατίας, τα «κοινά» και την ανάλυση και την κριτική της εξουσίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ