24.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που θα γίνει την Κυριακή, στις 10 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς αλλά και στην πανεργατική κινητοποίηση που θα ακολουθήσει με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η συσπείρωση των εργαζομένων σε κοινό μέτωπο υπεράσπισης των κοινωνικών κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους, κόντρα στην πολιτική του Μνημονίου και της τρόικας, ενάντια στην πολιτική των χιλιάδων απολύσεων, της περικοπής μισθών, συντάξεων και δώρων των εργαζομένων, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων, του δημόσιου και φυσικού πλούτου σε ιδιωτικά συμφέροντα και πολυεθνικές, ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

Με τις κινητοποιήσεις μας πρέπει να υπερασπίσουμε τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία από την επίθεση που δέχεται με συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων ιδιαίτερα σε χωριά και υποβαθμισμένες περιοχές, με τη μείωση των διορισμών εκπαιδευτικών και τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία, ακόμη και των στοιχειωδών κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Την ίδια στιγμή που γίνονται όλα αυτά κι η ανεργία καλπάζει, η κυβέρνηση βρίσκει λεφτά για επιχορήγηση των τραπεζών, μειώνει τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, έχει λεφτά για να χρηματοδοτεί την ελληνική συμμετοχή στις διάφορες εκστρατείες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και αλλού.

Το χρέος που επικαλούνται κυβέρνηση και τρόικα δεν είναι των εργαζομένων αυτής της χώρας. Οι ίδιοι και το μεγάλο κεφάλαιο το δημιούργησαν, το πολλαπλασιάζουν, και το χρησιμοποιούν για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών αυτής της χώρας

Το δικό μας χρέος είναι να βαδίσουμε στα βήματα των απεργών του Σικάγο που εξεγέρθηκαν διεκδικώντας «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες εκπαίδευση», να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις, τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, το δικαίωμα όλων στην εργασία, τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Πετράκης Νεκτάριος

Ο Γραμματέας: Ποντικάκης Φώτης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...