23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Αγαπητοί συμπολίτες

Ημερομηνία:

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας αλλά και στο νομό Χανίων σας καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Μας ζητούν θυσίες εκβιάζοντας μας, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης οδηγώντας μας όλους μαζί στην ανεργία, κόβοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύοντας τη δωρεάν παιδεία, το δικαίωμα στην υγεία και κάθε κοινωνική παροχή που, με βάση το σύνταγμα, οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη.

Με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που ήδη είναι νόμος του κράτους και μας επιβλήθηκε από τους ξένους δυνάστες, οι Δήμοι της χώρας οδηγούνται στην κατάρρευση και το οριστικό κλείσιμο. Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος και είναι η ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών και η μετατροπή τους από δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα σε καθαρά κερδοσκοπικού.

Οι Παιδικοί Σταθμοί, η καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ, τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, ο ηλεκτροφωτισμός , το πράσινο με την ιδιωτικοποίηση θα αποκτήσουν τεράστιο κόστος στην τσέπη μας –υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών, υψηλά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, πληρωμή για τα πάντα- και ήδη πληρώνουμε πολλά και δυσανάλογα με τα πετσοκομμένα εισοδήματά μας.

Αυτά όμως δεν τα αποκαλύπτουν!!!!

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού αλλά και όλης της Ελλάδας δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και ταλαιπωρία, δεν είναι όμως αυτός ο στόχος μας. Ζητάμε την κατανόηση, τη συμπαράσταση και την ενεργή συμμετοχή σας γιατί τα προβλήματα αυτά είναι πρόσκαιρα μπροστά σε αυτά που πολύ σύντομα θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ακύρωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ουσιαστική διάλυση του  κοινωνικού κράτους.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα ο εκβιασμός των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του κοινωνικού συνόλου πριν σπάσει και ο τελευταίος κοινωνικός δεσμός. Ας πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν το χρέος, με τις επιλογές τους, ας πληρώσουν οι φοροφυγάδες, ας πληρώσουν όλοι όσοι μας οδήγησαν στην εξαθλίωση με μόνο στόχο τους την κερδοσκοπία.

Σε αυτή τη μάχη σας θέλουμε μαζί μας. Να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας χωρίς εξαίρεση: εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κοινωνικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές και γονείς.

Μπορούμε να αντισταθούμε στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας, μας οδηγεί σε απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Σηκώστε το ανάστημα σας και υπερασπιστείτε μαζί μας τον τόπο μας και τις ζωές μας. Ελάτε δίπλα μας να μετατρέψουμε τους δήμους, το τελευταίο ανάχωμα που έχει απομείνει, σε κέντρο αντίστασης όλων των κοινωνικών ομάδων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...