22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Συμβόλαιο θανάτου έφτασε στην Κρήτη μέσω των… άπλυτων

Ημερομηνία:

Συμβόλαιο θανάτου για πρώην συνεργό του φέρεται να είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2014 ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών φέρεται να προέκυψε ότι ο Βλαστός παρέδωσε τον περασμένο Αύγουστο χειρόγραφο σημείωμα σε συνεργούς του, στην Κρήτη. Στο επίμαχο σημείωμα υπήρχε, μεταξύ άλλων, η φράση «δίνω 30 χιλ. για να τακτοποιήσουμε έναν πατσαβούρα». Το επίμαχο σημείωμα φέρεται να παρέδωσε ο Βλαστός στην 35χρονη εξαδέλφη του, κρυμμένο μέσα σε άπλυτα ρούχα, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στις φυλακές Τρικάλων.

Το γράμμα φέρεται να ταχυδρόμησε η 35χρονη σε διεύθυνση στην οδό Αντιοχείας στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου φέρεται να διέμενε άτομο με στοιχεία Altin Guri. Εντολή Βλαστού ήταν το ιδιόχειρο σημείωμά του να φτάσει σε πρώην συνεργό του Βλαστού  που  έχει  εκτίσει  ποινές φυλάκισης σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Σε μία από τις καταθέσεις της, η 35χρονη εξαδέλφη και μάρτυρας κατηγορίας του Βλαστού λέει σχετικά: «Ο Παναγιώτης μου είχε δώσει το καλοκαίρι του 2014, αρχές Αυγούστου αν θυμάμαι καλά, μέσα σε άπλυτα ρούχα που πήρα από τη φυλακή στα Τρίκαλα, ένα γράμμα και το έστειλα στην Κρήτη. Τώρα θυμήθηκα ότι το έστειλα στη διεύθυνση που αναγράφεται στην πρώτη σελίδα της ατζέντας του 2014 που κατασχέσατε. Δεν θυμάμαι τι έγραφε επί λέξει το γράμμα, κάποια που θυμάμαι είναι: “Τα παιδιά είναι έτοιμα αν είναι και οι δικοί σου έτοιμοι να δούμε πώς θα συναντηθούνε, θα ανεβείτε ή θα κατέβουν (…) δίνω 30.000 ευρώ για να τακτοποιήσουμε έναν πατσαβούρα”».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η 35χρονη ενώπιον των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ο Βλαστός ζητούσε πιθανότατα τη δολοφονία πρώην συνεργού του στην υπόθεση απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων ή την πραγματοποίηση βομβιστικής επίθεσης σε ξενοδοχεία συμφερόντων του έγκλειστου πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών Γ. Σμπώκου, στην Κρήτη.

«Αυτό που ξέρω για την Κρήτη είναι ότι μου είχε πει ο Βλαστός ότι έχει ο Σμπώκος δύο ξενοδοχεία και υπέθετα ότι θα του έβαζαν βόμβα.

Το άλλο που σκέφτηκα είναι ότι ο πατσαβούρας, που λέει, δεν αποκλείεται να είναι ο Μιχόπουλος και να έδωσε λεφτά να τον σκοτώσει και τα 30.000 είναι ότι τον κοστολογεί τόσο σαν “συμβόλαιο”». Διευκρινίζεται ότι ο Μιχόπουλος (και ένας Αλβανός υπήκοος) κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην αποτυχημένη προσπάθεια του Π. Βλαστού να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων. Φέρεται ότι είχε εισπράξει 40.000 ευρώ για να καλύψει τα έξοδα του σχεδίου και επίσης ότι ζητούσε επιπλέον χρήματα ως προσωπική του αμοιβή, τα οποία ο Βλαστός δεν ήθελε να του καταβάλει.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...