23.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Φλεβάρη το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Σωματείου Επισιτισμού ν. Χανίων:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ!

Το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων ως φόρο τιμής στα θύματα και τους τραυματίες του εγκλήματος των Τεμπών συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 10πμ στην πλατεία δημοτικής Αγοράς προκηρύσσοντας  στάση εργασίας από τις 10πμ έως τις 2μμ.

Όλα εκείνα που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών είναι ακόμα παρών. Το κόστος των μέτρων ασφάλειάς στους χώρους δουλειάς μπαίνει σε αντιπαράθεση με τα κέρδη, οι εργασιακές συνθήκες εξόντωσης μπαίνουν στο κυνήγι του κέρδους και οι ζωές μας δεν αξίζουν τίποτα αν τα διαφαινόμενα κέρδη έρχονται με μεγάλο ρυθμό. Το έγκλημα των Τεμπών ήταν προδιαγεγραμμένο και προειδοποιημένο για όλους αυτούς τους λόγους.

Την ίδια στιγμή που τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων ζαλίζουν το νοσοκομείο μας είναι υπό κατάρρευση, το Πολυτεχνείο και τα Ανώτατα ιδρύματα της χώρας υποβαθμίζονται, οι αγρότες ξεκληρίζονται λόγο της φορολογίας και το κόστος παραγωγής. Πολλά ξενοδοχεία επιλέγουν να εισάγουν φτηνές πρώτες ύλες αντί να αγοράζουν ντόπια ποιοτικά προϊόντα, σχολεία παμπάλαια αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά ενώ έχει να χτιστεί σχολείο στα Χανιά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο ΒΟΑΚ αλλά και το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι σε πολύ κακή κατάσταση αλλά το πρώτο που έχει εγκριθεί είναι η επιβολή διοδίων. Ακόμα η κυβέρνηση σέρνει την χώρα σε τρία ενεργά πολεμικά μέτωπα (Ουκρανία, Ισραήλ, Ερυθρά θάλασσα) και ξεκινάει άλλο ένα μεγάλο στρατιωτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα 8,5 δις € υποτίθεται για την ασφάλεια της χώρας.   Όλα αυτά αποτελούν συνεχές και αυξανόμενο κόστος για όλους τους επισιτιστές που ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε υπέρογκους φόρους οι παροχές μας μειώνονται προκλητικά. Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα πάντα από την τσέπη μας και το «πάμε κι όπου βγει» έχει γίνει κανόνας.

Στις 28 Φλεβάρη παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα – ζωή με αξιοπρέπεια!

Απαιτούμε:

  • Σταθερή δουλειά με 8ωρο – 5ήμερο- 40ωρο για όλο τον κλάδο / Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς /Ημέρες ανάπαυσης συνεχόμενες/ Καμία διευθέτηση του ημερήσιου και του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας / Καθορισμός καθηκόντων κάθε ειδικότητας Αυξήσεις στους μισθούς
  • Να μπει τέλος στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, στο σύγχρονο δουλεμπόριο της εργολαβικής εργασίας και την εκμετάλλευση της μαθητείας
  • Επανένταξη όλων των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...