15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συμπαράσταση των συν/χων στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων

Ημερομηνία:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» συμμετέχει αγωνιστικά και συμπαραστέκεται στις απεργίες των εργαζόμενων τόσο της Διοικητικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ όσο και του υγειονομικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ Χανίων, οι οποίοι ύστερα από τις δραματικές μειώσεις και περικοπές προσωπικού διεξάγουν καθημερινά έναν άνισο αγώνα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους που ολοένα και αυξάνονται.

Η κατάσταση στα γραφεία του ΙΚΑ όπως και στις υγειονομικές υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ είναι δραματική και κάθε μέρα γίνεται δραματικότερη. Οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι συνταξιούχοι, οι γέροντες και οι ανάπηροι, αγανακτούν. Δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι λιγοστοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν αλλά αυτό είναι αδύνατο.

Δυστυχώς, ύστερα από τις απανωτές περικοπές και απολύσεις προσωπικού σε όλους τους οργανισμούς και φορείς, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος παντού. Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, καταργούν υπηρεσίες και οργανισμούς, διαλύουν και ισοπεδώνουν ότι έχει απομείνει από τα κεκτημένα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων οι οποίοι είναι πάντα τα θύματα και αυτοί επωμίζονται όλα τα βάρη και έχουν οδηγηθεί πραγματικά σε απόγνωση.

Για όλα αυτά παλεύει καθημερινά και αγωνίζεται η Ένωσή μας.

Πλην όμως, σήμερα. Αντιμετωπίζουμε κι εμείς μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα του σωματείου μας και κινδυνεύουμε κι εμείς να κλείσουμε, αφού δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε το ενοίκιο, καθότι δεν επιδοτούμαστε από πουθενά, συντηρούμαστε και λειτουργούμε μόνο από τη μικρή συνδρομή των συνταξιούχων, που κι αυτοί όμως σήμερα, δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Σωματείο.

Γι’ αυτό, με την ευκαιρία αυτή, κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους να έρχονται στο γραφείο μας να βοηθήσουν όσο μπορούν για να μπορέσουμε κι εμείς να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ αγκαλιά με τους εργαζόμενους μπορούμε να κερδίσουμε ότι χάσαμε. Μην αμελείτε και μην αδιαφορείτε, το Σωματείο το χρειάζεστε και σας χρειάζεται

Για την Ένωση Συν/χων ΙΚΑ
Ο πρόεδρος
Ηρακλής Αναγνωστόπουλος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...