14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συνάντηση Ν. Ανδρουλάκη με αγρότες σε Τυμπάκι και Μοίρες

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το πρωί τον αγροτικό συνεταιρισμό στο Τυμπάκι της Κρήτης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ερωτηθείς για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του:

«Είναι ένα θέμα το οποίο με έχει σοκάρει γιατί δεν περίμενα ποτέ σε μία χώρα της ΕΕ, καταστάσεις που έζησαν οι προηγούμενες γενιές, να τις ζήσω προσωπικά. Και είναι θλιβερό να βλέπω από διάφορους συναδέλφους σας, βουλευτές άλλων κομμάτων, να προσπαθούν να υποβαθμίσουν ένα ζήτημα το οποίο είναι πρωτοφανές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχουν ελεγχθεί τα κινητά περίπου 250 ευρωβουλευτών, δεκάδων συνεργατών. Δεν έχει βρεθεί κάτι παρόμοιο, απόπειρα παγίδευσης ενός ευρωβουλευτή που τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας.

Δυστυχώς βλέπω την κυβέρνηση να κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να το υποβαθμίσει. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να πουν ποιοί είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Γιατί αυτός που επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό μου με ένα τόσο σύγχρονο λογισμικό ώστε να το ρομποτοποιήσει και να ανοίγει η κάμερα και το μικρόφωνο όποτε θέλει ακόμα και όταν είναι κλειστό, είχε συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Περιμένω από τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αλήθεια. Ποιος είχε θράσος να πάρει αυτή την πρωτοβουλία υπονομεύοντας τη διαφάνεια, υπονομεύοντας την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Και οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων να το υποβαθμίσουν για μένα είναι καταδικαστέα και αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα της δημοκρατίας δεν είναι ένα δευτερεύον θέμα. Είναι πρωτεύον θέμα για το λαό μας που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για να έχουμε ελευθερία και δημοκρατία».

Αγρότες και παραγωγοί της περιοχής εξέφρασαν στον κ. Ανδρουλάκη τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν με την έκρηξη ανατιμήσεων και του ενεργειακού κόστους. Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε τη δέσμη μέτρων που έχει επεξεργαστεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τον πρωτογενή τομέα.

«Οι αγρότες μας είναι αντιμέτωποι με ένα δυσθεώρητο κόστος παραγωγής εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων. Είναι απαραίτητη η στήριξη τους και ως ΠΑΣΟΚ έχουμε επεξεργαστεί μια δέσμη προτάσεων για να προστατευτεί το εισόδημά τους» επισήμανε σημειώνοντας την ανάγκη να καλυφθεί μέρος του κόστους των εφοδίων και των ζωοτροφών, να επιβληθεί πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, να επιστραφεί ο ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης και να υπάρξει χρηματοδότηση αγροτών – γεωργικών επιχειρήσεων – συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στη μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά και τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Επιπλέον σημείωσε ότι το 2022 είχε οριστεί από την Κυβέρνηση ως ορόσημο για το πολυσυζητημένο έργο του φράγματος του Πλατύ ποταμού με τον αγωγό μεταφοράς προς τη Μεσαρά, χρονοδιάγραμμα που θα παρακολουθείται στενά.

Ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα που συζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με τους αγρότες και τους παραγωγούς της περιοχής είναι η έλλειψη εργατικών χεριών.

«Για τους εργάτες γης έχουμε προτείνει φέρνοντας και σχετική τροπολογία που όμως η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα:

α) άμεσο διπλασιασμό του πλαφόν εργατών γης από μετάκληση ανά περιφερειακή Ενότητα

β) καταγραφή και αδειοδότηση για εργασία όλων όσων βρίσκονται ήδη στην πατρίδα μας και εργάζονται παράτυπα,

γ) διαμόρφωση ευέλικτου μηχανισμού μετάκλησης εργατών γης από Τρίτες Χώρες, με δυνατότητα ενδιάμεσων επισκέψεων στην πατρίδα τους».

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η αναβάθμιση και η μετατροπή της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς είναι επιβεβλημένη ώστε να αποτελέσει κέντρο εκπαίδευσης, κατάρτισης και χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...