14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ στις Βρυξέλλες: Χέρι-χέρι μπήκαν στην αίθουσα συζήτησης

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσήμερι η συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επεται συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΕ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν είχε ιδιαίτερη σημασία, όπως θέλησε να δείξει ο πρόεδρος της Επιτροπής, πιάνοντας από το χέρι τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να βαδίσουν μαζί στο σημείο όπου θα έβγαινε η χαρακτηριστική αναμνηστική φωτογραφία.

Την πρωτοβουλία για το θερμό χέρι-χέρι ανήκει στον Γιούνκερ, εκπλήσσοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Κι όλα αυτά, με φόντο την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την οποία τόνισε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του ελληνικού λαού, τον οποίο συνεχάρη «για το θάρρος του».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ακόμη την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές, σημειώνοντας, ωστόσο: «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Γιούνκερ παρέπεμψε επίσης στα όσα έχει πει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, πρόσφατα στη γερμανική τηλεόραση, ότι δηλαδή: «Δεν περιμέναμε τις εκλογές στην Ελλάδα για να αλλάξουμε την πολιτική μας».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που είχε λάβει ήδη η Κομισιόν πριν από τις ελληνικές εκλογές σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο των 315 δισ. ευρώ, αλλά και τις αποφάσεις για την ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Κατανοώ αυτά, τα οποία έγιναν στην Ελλάδα και σας λέω ότι αυτά που έκανε η Κομισιόν έγιναν πριν από το δίδαγμα, που ορισμένοι λένε ότι πήραμε από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών», ήταν τα λόγια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Μετά τη συνάντησή του με τον Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις 11.45 με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ντόναλντ Τουσκ στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Το ραντεβού των δύο ανδρών διήρκησε μια ώρα και ακολούθως ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ. Στη συνέχεια θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Με τον τελευταίο, μάλιστα, θα έχουν κοινές δηλώσεις στις 13:30.

tvxs.gr, left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...