21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μέσω του Γερμανού ευρωβουλευτή M. Weber καταγγέλλει τον Καμμένο για τα Ίμια – Οργισμένη αντίδραση των ΑΝΕΛΛ

Ημερομηνία:

Να περάσει ψήφισμα που καταδικάζει το “ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ”, πρότεινε ο Βέμπερ, προσπαθώντας να πείσει και τους κεντροαριστερούς. Για μαφιόζικη κίνηση κάνουν λόγο οι ΑΝΕΛΛ. Η συγκεκριμένη κίνηση εκ μέρους του Γερμανού ευρωβουλευτή και προέδρου της ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (όπου ανήκει και η ΝΔ) έρχεται εν μέσω των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης αλλά μετά και από τις δηλώσεις Καμμένου περί επανεξέτασης των συμβολαίων για τα εξοπλιστικά.

Πιο αναλυτικά, σε μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση προχώρησε o πρόεδρος της ευρωομάδας του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, Μάνφριντ Βέμπερ, ο οποίος με αίτημά του ζητά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει με ψήφισμά του το κόμμα των ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα τον Πάνο Καμμένο.

Η αφορμή για την υιοθέτηση σκληρής στάσης από πλευράς Βέμπερ, ήταν η κίνηση του Πάνου Καμμένου να “πετάξει με ελικόπτερο την Παρασκευή κοντά στις τουρκικές ακτές (σ.σ. Ιμια), παρακινώντας τα μαχητικά αεροσκάφη να μάχονται και στις δύο πλευρές της ιστορικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Βέμπερ, όπως αναφέρει το reuters.

Συγκεκριμένα, «οι συντηρητικοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτίθενται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να καταδικάσουν μέσω της ψήφου τους το ακροδεξιό κόμμα -μέλος του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα, παρόμοια με εκείνη που είχε λάβει η ΕΕ επιπλήττοντας την Αυστρία πριν από 15 χρόνια».

Ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο κατέχει και τις περισσότερες έδρες, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφριντ Βέμπερ, «είπε την Τρίτη ότι θα πιέσει τους κεντροαριστερούς να στηρίξουν (εντός ευρωβουλής) μια απόφαση παρόμοια με εκείνη που είχε περάσει το 2000, όταν ο Γεργκ Χάιντερ της ακροδεξιάς Συμμαχίας για το Μέλλον της Αυστρίας είχε μπει στον κυβερνητικό συνασπισμό».

Το Reuters συνεχίζει λέγοντας πως ο Βέμπερ, μέλος των Γερμανών Χριστιανωκοινωνιστών είπε για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην περιοχή των Ιμίων: «Αυτό είναι τρελό και πρέπει να το συζητήσουμε», ενώ περιέγραψε τον νέο συνασπισμό ως μια «ακραία κυβέρνηση» και για αυτό τον λόγο το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να υιοθετήσει μια θέση με την οποία να γνωστοποιεί ότι είναι αυτό ήταν απαράδεκτο.

Ανακαλώντας στη μνήμη του την κίνηση τότε των κεντροαριστερών ευρωβουλευτών να καταδικάσουν την προ 15ετιας συντηρητική κυβέρνηση της Αυστρίας, δήλωσε πως ελπίζει ότι «δεν θα τυφλωθούν από το αριστερό μάτι».

Οργισμένη η απάντηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Από την άλλη, οργισμένη ήταν η αντίδραση των ΑΝΕΛ στα λεγόμενα του Βέμπερ για τα οποία καλούν τη Νέα Δημοκρατία η οποία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να πάρει θέση για το αν τα Ίμια θεωρούνται τουρκικές ακτές και υποστήριξαν ότι ο Γερμανός ευρωβουλευτής επιτέθηκε με σκαιότατο τρόπο εναντίον του Πάνου Καμμένου και του κόμματος.

Παρατίθεται η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

Ο γερμανός ευρωβουλευτής Μ. Weber, επικεφαλής της ομάδας στην οποία ανήκει η ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, επέλεξε να επιτεθεί κατά της Ελλάδας και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με σκαιότατο τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ομοϊδεάτης του κ. Σαμαρά κατήγγειλε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο ότι δήθεν «προκάλεσε επεισόδιο στα Ίμια με την κατάθεση στεφανιού δίπλα στις τουρκικές ακτές» (!) εντάσσοντας την πράξη του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στην «ακροδεξιά πολιτική» που δήθεν ακολουθεί η νέα Ελληνική κυβέρνηση…

Πέρα από την πολιτικά μαφιόζικη αυτή ενέργεια που προφανώς στοχεύει στην υπονόμευση της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης της Ελλάδας για το χρέος, οφείλουμε να επισημάνουμε τις εξής «συμπτώσεις»:

H συκοφαντική αυτή καμπάνια εκπορεύεται από τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, ένα μειοψηφικό κόμμα που έγινε διεθνώς γνωστό δια του πρώην αρχηγού του Φρανς Γιόζεφ Στράους. Θυμίζουμε πως ο μακαρίτης Στράους υπηρέτησε ως αξιωματικός προπαγάνδας των Ναζί στον γερμανικό στρατό…

"google ad"

O κ. Weber ως επικεφαλής του ΕΛΚ ανήκει κατά σύμπτωση στην ίδια ευρωομάδα με τη Ν.Δ.

Όποιος γνωρίζει πως λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο ξέρει πως μια τέτοια επίθεση αποκλείεται να μην ήταν σε γνώση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ που άλλωστε αποτελούν την μόνη Ελληνική συνιστώσα στη συγκεκριμένη ευρωομάδα. Τίθεται επομένως το ερώτημα αν η Ν.Δ ενέκρινε την εν λόγω μαφιόζικη επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Κι αν όχι, γιατί δεν έβγαλε ακόμα ανακοίνωση καταδίκης της παραπάνω αθλιότητας.

Καλούμε τη Ν.Δ να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό αν θεωρεί και αυτή ότι υπάρχουν «τουρκικές ακτές» στα Ίμια.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...