16.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συνέντευξη τύπου της Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων την Τρίτη

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 17-03-15 στις 12:30 στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών [Ακαδημίας 60] θα δοθεί η κοινή Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της πανελλαδικής Πρωτοβουλίας. Τη Συνέντευξη θα ανοίξει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν  συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία για την κατάθεση ψηφισμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες 161 φορείς από όλη την Ελλάδα έδωσαν στη δημοσιότητα ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Στο κείμενο που ενημερώνει για τη συνέντευξη τύπου σημειώνονται τα εξής:

“Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στο λαό. Είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας – κερδοφορίας τους.

Το ποσοστό εξάρτησης του Τουρισμού από τα Αεροδρόμια ιδιαίτερα στις νησιωτικές Περιφέρειες αγγίζει το 80%. Με τα ήδη δρομολογημένα έργα, μπορεί να επιτευχθεί ο διπλασιασμός της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Μπορεί να ελεγχθεί η τιμολογιακή πολιτική και η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, χωρίς να ετεροπροσδιοριστεί από ιδιωτικών συμφερόντων παράγοντες.  Η ΥΠΑ βάσει σημερινών υπολογισμών, μπορεί να επενδύσει 16 δις ευρώ στην ανάπτυξη των Αεροδρομίων τα επόμενα 40 χρόνια και για τα 39 Αεροδρόμια της χώρας. Επίσης, με ένα ελάχιστο ποσοστό των ανταποδοτικών τελών, τα Περιφερειακά Αεροδρόμια μπορούν  να αναβαθμιστούν πλήρως μέσα στην επόμενη διετία.

Ο δημόσιος έλεγχος μπορεί να αποτρέψει τη συρρίκνωση του Τουριστικού κλάδου από το επικείμενο μονοπωλιακό καθεστώς των ιδιωτικοποιήσεων. Μπορεί να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Μπορεί να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική συνοχή των Ελλήνων πολιτών. Τα Αεροδρόμια, μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν βασικό παράγοντα της οικονομίας της χώρας μας και όχι πεδίο γρήγορου επιχειρηματικού κέρδους.

Συνεπώς, η Ελλάδα δεν πρέπει να υποθηκεύσει το μέλλον της και να χαρίσει τα Περιφερειακά Αεροδρόμια στους  επίδοξους επενδυτές. Οι τοπικές οικονομίες δεν πρέπει να παίξουν στα ζάρια τα αναπτυξιακά τους εργαλεία και τις κοινωνικές τους υποδομές, δεν πρέπει να διαπραγματευτούν το κλείσιμο των μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων, δεν πρέπει να παζαρέψουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις των εργαζομένων στα Αεροδρόμια.

Οποιαδήποτε πολιτική απόφαση προς την αντίθετη κατεύθυνση, θα συνιστά έγκλημα τόσο για το λαό όσο και την ελληνική οικονομία.Η αναβάθμισή τους εν όψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου για την κάλυψη των άμεσων λειτουργικών τους αναγκών, πρέπει να ξεκινήσει ΤΩΡΑ. Η ιδιωτικοποίησή τους πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.

161 Θεσμικοί φορείς και συλλογικότητες, της “Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...