19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Συναυλία κλασικής μουσικής από την ορχήστρα του Igor Rybak

Ημερομηνία:

Αύριο Τετάρτη στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, Σπλάντζιας  Ο Δήμος Χανίων με την υποστήριξη του Νορβηγικού Προξενείου και της Ιεράς Μητρόπολης Χανίων διοργανώνουν συναυλία με τη διάσημη Νορβηγική Ορχήστρα «Igor Rybak and the Vivaldi Orchestra», αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, στις 19.00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Σπλάντζιας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν χθες, Δευτέρα 30/9/2013, το πρωί, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, η Πρόξενος της Νορβηγίας σε Χανιά και Ρέθυμνο, Συρμαλένια Παρασκάκη, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Χανίων, πατήρ Γεώργιος Περράκης, και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη, επισημάνθηκε ότι  η συναυλία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας και εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών και των συνεργασιών της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους και φορείς άλλων ευρωπαϊκών χωρών για την προώθηση και προβολή του Δήμου Χανίων ως τουριστικού προορισμού. 

“Με ιδιαίτερη μας χαρά διοργανώνουμε τη συναυλία κλασικής μουσικής στα Χανιά, έπειτα από τη συνεργασία, που είχαμε με τον Δήμο Χανίων και την Ιερά Μητρόπολη Χανίων”, επεσήμανε η Πρόξενος της Νορβηγίας, Συρμαλένια Παρασκάκη, προσθέτοντας ότι και πέρυσι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συναυλία από τη διάσημη ορχήστρα, στο πλαίσιο της παραμονής της στα Χανιά.

Σημειώνεται ότι η νορβηγική ορχήστρα “Vivaldi” αποτελείται από ταλαντούχα παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών και διευθύνεται από τον Ιγκόρ Ρίμπακ (πρόκειται για τον πατέρα του Αλεξάντερ Ρίμπακ, που είχε διακριθεί στον διαγωνισμό της Eurovision). Κάθε φθινόπωρο τα μέλη της ορχήστρας ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με στόχο τόσο να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών όσο και να δώσουν συναυλίες κλασικής μουσικής.
Το ρεπερτόριο της ορχήστρας επικεντρώνεται στην κλασική μουσική, με μια εκτεταμένη ποικιλία, στην οποία περιλαμβάνονται και σύγχρονα κομμάτια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...