16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συναυλία με το συγκρότημα encardia

Ημερομηνία:

Παρασκευή 23 Αυγούστου Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30BELLA CIAO!  – Το πιο εκρηκτικό πρόγραμμα του  καλοκαιριού!!!
Με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα, ταμπουρέλα & νταούλια… μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές μελωδίες των Ελλήνων της κάτω Ιταλίας, οι μουσικοί και οι χορεύτριες των encardia παρασύρουν τους θεατές στα βήματα ίσως του πιο εκστατικού χορού της Μεσογείου: της tarantella pizzica pizzica! Μία παράσταση ταξίδι και γιορτή…

Οι encardia κατεβαίνουν στα ΧΑΝΙΑ  παίζουν, τραγουδούν μελωδίες εμπνευσμένες από τα τραγούδια και την παράδοση των Ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας και χορεύουν στους εκρηκτικούς ρυθμούς του Ιταλικού Νότου.
Τραγούδια, χοροί και θρύλοι από τις ατελείωτες μαγικές διαδρομές των encardia.
Από τις πολυφωνικές εκρήξεις των Ελλήνων του Ιταλικού Νότου στους εκστατικούς ρυθμούς της ταραντέλλας pizzica pizzica .
Ήχοι, χρώματα και στιγμές για ένα καλοκαίρι που θέλει τους ανθρώπους πιο κοντά, πιο σίγουρους και πιο χαρούμενους από παλιά….

Οι encardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της world μουσικής. Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους.

Παράλληλα βοηθούν και δίνουν μέρος των εισπράξεων της προπώλησης των εισιτηρίων στο ΚΕΘΕΑ

Παίζουν

Βαγγέλης Παπαγεωργίου: ακορντεόν, φισαρμόνικα, τραγούδι

Μιχάλης Κονταξάκης : κιθάρα, τραγούδι

Ναταλία Κωτσάνη: τραγούδι, κιθάρα, κρουστά

Δημήτρης Τσεκούρας: κόντρα μπάσο, φωνητικά

Κώστας Κωνσταντάτος: κρουστά, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι

Ιωάννα Μήτσικα: χορός, Χορογραφία – επιμέλεια κίνησης

Στάθης Μήτσιος: Εικονικό περιβάλλον – φωτισμοί – video mapping

Πασχάλης Κολέντσης: Τεχνικός ήχου

Επιμέλεια Παραγωγής : Γιώργος Πουλίδης – COSMOCINEMA

"google ad"

Διοργάνωση : ΕΝΚΑΡΝΤΙΑ–Encardia

Είσοδος : 12 € – Προπώληση : 10 €

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ