33.2 C
Chania
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2026

Συνελήφθησαν δύο βοσκοί στην Παλαιόχωρα για τα «βαρελόσκυλα» τους

Ημερομηνία:

Δύο βοσκοί συνελήφθησαν την Τρίτη από το Α.Τ. Παλαιοχώρας στην Κρήτη επειδή είχαν τα σκυλιά τους να ζούν κάτω άθλιες συνθήκες στο χωριό Μουστάκος Χανίων.Ο εντοπισμός των ζώων, που βρέθηκαν εξαθλιωμένα σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό, έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγει σε όλο τον νομό σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Ο ένας εκ των βοσκών όπως αναφέρει το zoosos.gr,  είχε υπό την κατοχή του τρία «βαρελόσκυλα» και ο δεύτερος ένα. Και οι δύο παραδέχτηκαν στην Αστυνομία, ότι δεν έλυναν ποτέ τα σκυλιά τους. Οι αστυνομικοί άσκησαν αυτεπάγγελτα δίωξη εναντίον τους, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Α.Τ. Παλαιοχώρας.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας δέχτηκε, ότι η παθητική κακοποίηση δηλαδή η μη τήρηση κανόνων ευζωίας (χωρίς κατάλυμα, τροφή, νερό, μονίμως αλυσοδεμένα) είναι ποινικό αδίκημα και διέταξε να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Πλέον αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» τονίζει αναφορικά και με αυτές τις δύο συλλήψεις:

«Μέριμνά μας βέβαια τώρα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων. Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να καταλάβουν τι κάνουν λάθος και τι πρέπει να αλλάξει ώστε να ζώα τους να ζουν φυσιολογικά».

Αστείο είναι το γεγονός, ότι ο ένας εκ των βοσκών κατήγγειλε τον γείτονα του για το «βαρελόσκυλο» στον φιλοζωικό σύλλογο και έτσι ξεκίνησε η δίωξη του. Όμως ο κατηγορούμενος προχώρησε σε εκείνος σε μήνυση εις βάρος του καταγγέλλοντος – αφού είχε και εκείνος έτσι τον σκύλο του – γι’ αυτό και οι δύο συνελήφθησαν για το ίδιο αδίκημα!

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέα η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στην Marfin

Με σύμφωνη γνώμη της 3ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα...

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα Πλατανιά για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Κατάθεση στεφάνων στο Αποπηγάδι και ομιλία του Δημήτρη Ανθούση.

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα μέχρι τον Κλαδισσό λόγω της ρύπανσης από λύματα

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα Χανίων με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω βλάβης στο δίκτυο ακαθάρτων. Διάθεση λυμάτων στη θάλασσα μετά από υγειονομικό έλεγχο.

Συνελήφθη 21χρονος στα Χανιά για διακίνηση ναρκωτικών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών

Σύλληψη 21χρονου στα Χανιά για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 12+ κιλά κάνναβης και σχεδόν κιλό κοκαΐνης μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.