19.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά – Την Κυριακή 31 Μαρτίου στη Σπηλιά Κολυμπαρίου η επόμενη

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή συνεχίζεται η δράση  “Περπατάμε γνωρίζοντας τον τόπο μας”, που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Η επόμενη πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 4:00 μ.μ. στην Κοινότητα Σπηλιάς Κολυμπαρίου, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπηλιάς. Σημείο συνάντησης το Πνευματικό Κέντρο Σπηλιάς (Πλατάνια) στις 4:00 και αναχώρηση στις 4:15. Η διαδρομή θα είναι κυκλική, ήπιας δυσκολίας, απόστασης περίπου 5χλμ, μέσα από ένα καταπράσινο περιβάλλον,  από το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη έως την κορυφογραμμή, με επιστροφή στο χωριό . Τους πεζοπόρους θα συνοδεύσει όπως πάντα, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου, για την ασφάλειά τους.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η διαδρομή στην Κοινότητα Γλώσσας Κολυμπαρίου. Μια ωραία διαδρομή σε ένα καταπράσινο τοπίο με ελαιώνες και πορτοκαλεώνες, ανηφοριές και κατηφοριές μεσαίας δυσκολίας. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το βυζαντινό ξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου και το μετόχι του Χατζή Τραγανού, όπου ο  ιδιοκτήτης του, κος Αντώνης Πολυχρονίδης τους υποδέχτηκε με χυμούς φρούτων και νερά.

Στην επιστροφή είχαν την ευκαιρία να γευτούν  τις νοστιμότατες παραδοσιακές λιχουδιές, με κύριο συστατικό τα αγριόχορτα, που ετοίμασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Γλώσσας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη δράση της Περιφέρειας Κρήτης “Πάμε για χόρτα”. Ευχαριστούμε την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη που συμμετείχε στην πεζοπορία και  το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου, που καλύπτει πάντα υγειονομικά την δράση.

Ευχαριστούμε επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Γλώσσας και ιδιαιτέρως την ακούραστη πρόεδρό του, κα Παντελίδη Αντωνία και τον αντιπρόεδρο κο  Μπουτζουκάκη Αντρέα για τη φιλοξενία τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...