19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Συντριπτικά δυσαρεστημένοι και με ΣΥΡΙΖΑ, και με ΝΔ οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση – Oύτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ κατάλληλοι για τη διακυβέρνηση της χώρας

Ημερομηνία:

Έντονα αρνητικά συμπεράσματα προκύπτουν και για τη Νέα Δημοκρατία από το τελευταίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Publc Issue. Παρά την πρωτοφανή φθορά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού η Νέα Δημοκρατία αποτυγχάνει να πείσει τους πολίτες οι οποίοι εκφράζουν σε συντριπτικά ποσοστό τη δυσαρέσκειά τους και με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα κυρίαρχα συναισθήματα που αποτυπώνονται στη δημοσκόπηση είναι αυτά της οργής, της αγανάκτησης, του άγχους και της απογοήτευσης ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 88% θεωρεί πως τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

Το 53% των πολιτών θεωρεί πως η διεθνής θέση της χώρας έχει αποδυναμωθεί τον τελευταίο χρόνο ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται ο πιο δημοφιλής πολιτικός με ποσοστό 45%. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα είναι ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 37% θετικές γνώμες. Αντίθετα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού είναι στο 24%. Τελευταίος σε δημοτικότητα είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος με 12%.

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός προηγείται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστά 42% προς 22%.

Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι τόσο με την κυβέρνηση, ποσοστό 92%, όσο και με την αντιπολίτευση, ποσοστό 84%, μάλιστα το 52% θεωρεί πιστεύει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ είναι κατάλληλοι για την κυβέρνηση της χώρας.

Οι πολίτες με ένα ποσοστό 53% δεν θέλουν τη διεξαγωγή εκλογών ενώ αναφορικά με το χρέος το 58% συμφωνεί με τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του.

Το Πολιτικό Βαρόμετρο είναι πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 18-25/11/2016.

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...