19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους σεισμόπληκτους

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, παρά τις επισκέψεις των ιθυνόντων και τις υποσχέσεις τους, οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Μινώα θα περάσουν και δεύτερο χειμώνα στους οικίσκους.

Όπως καταγγέλλει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, «ούτε μια έγκριση φακέλου προκειμένου να προχωρήσουν στην εκταμίευση των χρημάτων για τις αναγκαίες εργασίες επιδιόρθωσης και στερέωσης των σπιτιών τους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι σεισμόπληκτοι βιώνουν πλέον μια ιδιότυπη προσφυγιά στην ίδια τους τη γη και αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με αδιαφορία, γεγονός που οδήγησε σε εγκατάλειψη και ερήμωση ολόκληρων χωριών της περιοχής κι αποτυπώθηκε με σαφήνεια στην τελευταία απογραφή.

Σύμφωνα με την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, σαν να μην έφταναν όλα αυτά δε χορηγήθηκαν στη δημοτική ενότητα Αρκαλοχωρίου τα αυξημένα ποσοστά ενισχύσεων του άρθρου 68 του ν.4887/2022, αποκλείοντας τυχόν επενδυτικά σχέδια της περιοχής από τα ευεργετήματα του Νόμου.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ζητά να σταματήσουν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και να εγκριθούν άμεσα οι φάκελοι για τις εργασίες επιδιόρθωσης, καθώς και να υπάρξει αναθεώρηση και προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα του τιμολογίου υπολογισμού της δαπάνης για τις εργασίες επισκευής, αλλά και άμεση πολεοδομική και χωρική ανασυγκρότηση της περιοχής.

«Η Κυβέρνηση βυθισμένη στα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων, των οικονομικών ατασθαλιών, των υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα, αδυνατεί να λειτουργήσει και να στηρίξει τους πληγέντες από τον σεισμό. Αδυνατεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στους κατοίκους αυτούς. Ουσιαστικά είναι σε αποδρομή. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, και τα αιτήματά τους: Στη Βουλή, στην τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια και Δήμο), αλληλέγγυοι στη δύσκολη καθημερινότητά τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι όπως επισήμανε σε πρόσφατη παρέμβασή του στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου Σ. Βαρδάκης, από τους 30 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων που θα στελέχωναν τον Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, για την πρόσληψη των οποίων είχε δεσμευτεί το Υπουργείο Υποδομών, αυτή τη στιγμή έχουν πάει μόνο 17, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην επαρκεί για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, εκκρεμούν πάνω από 8.000 φάκελοι που δεν έχουν προχωρήσει, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε μία έγκριση φακέλου για την εκταμίευση των χρημάτων, ώστε να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να πραγματοποιήσουν τις εργασίες που απαιτούνται στα σπίτια τους.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...