22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Να πάρει θέση ο Σαμαράς για τις απόψεις Ψωμιάδη»

Ημερομηνία:

Στο κόκκινο η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη σχετικά με την Χρυσή Αυγή.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να πάρει θέση για τις απόψεις του στελέχους του, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος θεωρεί την Χρυσή Αυγή ως «αδερφική κεντροδεξιά παράταξη».
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κατά πόσο εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως αδερφική κεντροδεξιά παράταξη από το προβεβλημένο του στέλεχος και υπεύθυνο προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ στη Μακεδονία, Παναγιώτη Ψωμιάδη».
Στη συνέχεια επιτέθηκε στην προεκλογική τακτική της Ν.Δ. υποστηρίζοντας πως έχει αποφασίσει να επενδύσει προεκλογικά στην καλλιέργεια αισθήματος φόβου στην κοινωνία, με μοναδικό της σκοπό να κρύψει τους στόχους και τον προσανατολισμό της μνημονιακής της πολιτικής και το διαπλεκόμενο πολιτικό της προσωπικό.
«Η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής ως αδελφό της κόμμα πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο και προοδευτικό πολίτη, όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία και τις αξίες της, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φασιστικές επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Την αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις Ψωμιάδη, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να σημειώνει ότι «οι μάσκες έπεσαν και οι επικίνδυνοι ψεύτες αποκαλύφθηκαν».
Επεσήμανε ότι κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ μπροστά «στο άγχος τους για πόλωση και διχαστικά διλήμματα» δε δίστασαν να αποκαλέσουν δημοσίως τη Χρυσή Αυγή αδελφή παράταξη.
«Τα πλαστά διλήμματα και η ψηφοθηρική πόλωση από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε αντιδημοκρατικές λογικές και πληγώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ για να εγγυηθεί τη δημοκρατική σταθερότητα και προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.
Ο κ. Ψωμιάδης σε δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο είπε μεταξύ άλλων ότι τα ποσοστά της ΝΔ θα είναι πολύ ανεβασμένα στη Μακεδονία, καθώς «μετακινούνται πολλοί φίλοι μας από την αδερφική ακροοδεξιά παράταξη, όπως Μπακογιάννη, Καμμένος, Καρατζαφέρης, Χρυσή Αυγή».
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ