21.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Σχετικά με την μεταφορά δειγμάτων αίματος και τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων

Ημερομηνία:

Δελτίο τύπου της 7ης ΥΠΕ:

Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την έκθεση των ασθενών σε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή τους, μέσω της δημιουργίας εργαστηρίων αναφοράς σε νοσοκομεία, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι, πρώτιστο μέλημά της και γνώμονας όλων των ενεργειών της είναι η αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και η προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, ακόμα στις δύσκολες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνθήκες.

Θέτοντας τον πολίτη και τις ανάγκες του στο κέντρο της προσοχής και με στόχο να προσφέρεται το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων στους πολίτες αστικών και αγροτικών περιοχών, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται είτε σε ιδιωτικές μονάδες υγείας πληρώνοντας την απαραίτητη συμμετοχή, είτε σε άλλες δημόσιες δομές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ο σχεδιασμός της 7ης ΥΠΕ Κρήτης επικεντρώνεται στην ενίσχυση εργαστηριών των νοσοκομείων, προκειμένου να δέχονται δείγματα αίματος από όλες τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα διενέργειας των απαραίτητων για τα επείγοντα περιστατικά εξετάσεων στις μονάδες ΠΦΥ. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες που επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων που εκτελούνται στα αξιόπιστα εργαστήρια των νοσοκομείων, αλλά και εξετάσεων που απαιτείται η άμεση εκτέλεσή τους, που πριν, λόγω δομικών προβλημάτων και διαδικασιών προμηθειών, γίνονταν με δυσχέρεια και ελλείψεις.

Ο σχεδιασμός αυτός βασίστηκε σε μελέτη από ειδική επιτροπή που συνέστησε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με συμμετοχή  γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, των νοσοκομείων και υπηρεσιακών στελεχών, η οποία μελέτησε τις ανάγκες των πολιτών, την οικονομική διάσταση του ζητήματος, αλλά και τις πρακτικές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών με προηγμένα συστήματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πρόταση της μελέτης είναι η πλειοψηφία των εξετάσεων ρουτίνας να μεταφέρονται σε εργαστήρια αναφοράς, τα οποία ήδη λειτουργούν στα νοσοκομεία και τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Τα πλεονεκτήματα της πρότασης εστιάζονται:

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ