21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σχολεία: Άνοιγμα με προβλήματα και αλαλούμ με τα τεστ – Για «τραγέλαφο» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Οι δυσλειτουργίες που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο με την προμήθεια των self-test των μαθητών και των καθηγητών, περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα και έδωσε επιπλέον επιχειρήματα σε όσους υποστήριζαν ότι δεν θα πρέπει ν’ ανοίξουν τα σχολεία την συγκριμένη στιγμή.

Το αλαλούμ που προέκυψε από την έλλειψη των τεστ και το οποίο έφερε σωρεία καταγγελιών στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από γονείς και καθηγητές έδωσε την εικόνα ότι η κυβέρνηση στο παραπέντε του ανοίγματος των σχολείων δεν είναι έτοιμη για να για το μεγάλο εγχείρημα.

Διακόσιες χιλιάδες παιδιά και καθηγητές στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη έμειναν χωρίς τεστ σε μια στιγμή που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι όλα κυλάνε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι και επέμενε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν γιατί είναι ασφαλή.

Η απόφαση που ελήφθη το Σάββατο το βράδυ –να προμηθευτούν όλες οι σχολικές μονάδες με τεστ και όσοι μαθητές και καθηγητές δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν, να προσέλθουν στο σχολείο μία ώρα πριν το κουδούνι για να υποβληθούν στα self-tests– ήταν πραγματικά μια λύση ανάγκης.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι τα τεστ δεν θα δίνονται με βάση τον ΑΜΚΑ, ενώ δεν θα γίνουν μέσα στο σχολείο. Δηλαδή, οι μαθητές θα τα παραλάβουν και θα πρέπει να βγουν εκτός σχολείου για να κάνουν τα self-tests.

Μέχρι χθες πάντως, διαγνώστηκαν θετικά πάνω από 11.000 παιδιά και έφηβοι. Ειδικότερα το Σάββατο τα κρούσματα στο ηλικιακό γκρουπ 0-17 ετών ήταν 7.479 (σε σύνολο 37.676), ενώ χθες, διαπιστώθηκαν 3.980 μολύνσεις στην ίδια ηλικία (σε σύνολο 18.592 κρουσμάτων). Σύνολο: 11.459 κρούσματα.

Όλα τα παραπάνω, θα συζητήσει πάντως, στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς: Νίκη Κεραμέως, Μάκη Βορίδη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι ειδικοί πάντως που έως και την τελευταία στιγμή επέμεναν ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και να παραταθούν οι σχολικές διακοπές για άλλη μία εβδομάδα, εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι έλεγαν το σωστό, αν σκεφτεί κανείς ότι στην Γαλλία την πρώτη εβδομάδα έκλεισαν 9.000 σχολεία.

Εν τω μεταξύ, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «επιτελικό μπάχαλο» το οποίο απέδειξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σοβαρά προβλήματα.

Όπως έλεγαν μάλιστα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει στα σχολεία τα τεστ «πέραν του οργανωτικού τραγέλαφου, κάποιοι μπορεί να είναι θετικοί, έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχοντας μπει στο σχολείο, έχοντας έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά. Και όσοι βγουν θετικοί θα γυρίσουν σπίτι με το επόμενο λεωφορείο, διασπείροντας περαιτέρω τον ιό; Άλλη μια συνταγή επιδημιολογικής αποτυχίας!».

Η Κουμουνδούρου συνεχίζει να διαφωνεί με το πρωτόκολλο 50+1 και προτείνει ένα τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα. Μετά από τρείς μέρες να γίνεται δωρεάν τεστ στους μαθητές για να ξανανοίξει. Παράλληλα επιμένει ότι θα πρέπει να δίνεται άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς των οποίων τα παιδιά τους νοσούν.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...