17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Σχόλιο της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ για την μάχη των νυν και τέως προέδρων του ΕΚΗ στα τοπικά ΜΜΕ

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ αναφέρεται στην ανταλλαγή κειμένων μεταξύ του πρώην προέδρου του ΕΚΗ και νυν βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρδάκη και του νυν προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Βοργιά:

Όσο και αν σκίζουν τα ιμάτια τους, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος του ΕΚΗ Σ. Βαρδάκης και ο νυν πρόεδρος του ΕΚΗ Σ. Βοργιάς, δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη σύμπλευση τους στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας στις πλάτες των εργατών.

Χρόνια τώρα, συνυποψήφιοι στα ίδια ψηφοδέλτια και μαζί στο προεδρείο του ΕΚΗ, συνέβαλαν στην απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, υπέγραψαν μειώσεις μισθών, δεν έκαναν τίποτα για την υπεράσπιση των κεκτημένων της εργατικής τάξης του νομού, από το ένα ή το άλλο κομματικό μονοπάτι στήριξαν τα κόμματα που ψήφισαν 4 μνημόνια και πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις κ.α.

Η κοκορομαχία για το αν κλήθηκε και αν ήρθε η υπουργός εργασίας στο ΕΚΗ δεν ωφελεί πουθενά πέρα από το να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από την ουσία που δεν είναι άλλη από την σύμπλευση των δύο πρώην «συνεταίρων» στην υπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και στην συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης από αυτήν, την προηγούμενη και την επόμενη Κυβέρνηση.

Το μείζον ζήτημα για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να είναι το πλήθος των ατόμων στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΣΕΠΕ, χωρίς να υποτιμάται η σημασία τους, αλλά η ανάγκη συνολικής ανάκτησης των απωλειών των εργαζομένων και υπογραφή ΣΣΕ βάση των σύγχρονων αναγκών μας που και οι 2 έμπειροι συνδικαλιστές κάνουν επιμελώς γαργάρα όλα αυτά τα χρόνια.

Η ρηχή αντιπαράθεση του προέδρου του ΕΚΗ αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της Κυβέρνησης, η οποία διατηρεί ευήκοα ώτα σε εκλεγμένους συνδικαλιστές της πλειοψηφούσας παράταξης του ΕΚΗ που την στήριξαν προεκλογικά και οι οποίοι επέλεξαν την ηχηρή απουσία τους από τις κινητοποιήσεις ενόψει «αναπτυξιακού» συνεδρίου. Από εκεί εξηγείται και η γύμνια τους στις κινητοποιήσεις, η απαξίωση που τους δείχνει ο κόσμος. Οι άνθρωποι, ξεκάθαρα πλέον, φαίνεται ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εμπνεύσουν και να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον πείρα να κρίνουν. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τους πεισμώσουν και να δυναμώσουν τις προσπάθειες για την καλύτερη οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία τους, για να πετάξουν όλους αυτούς τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και όσους αναπαράγουν φωνές της εργοδοσίας περί κοινωνικής συνοχής, δίκαιης ανάπτυξης, υγιούς επιχειρηματικότητας έξω από κάθε κλάδο.

Να ετοιμαστούν το επόμενο διάστημα με πανελλαδική πανεργατική απεργία όταν η Κυβέρνηση τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον συνδικαλιστικό νόμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...