25.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων: Προς τη σωστή κατεύθυνση το Σχέδιο για την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Θέση για το θέμα της διαχείρισης και παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων παίρνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων.

Με ανακοίνωσή αναγνωρίζει τη σημασία της απόφασης του δήμου να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσια διαχείρισης των κοινόχρηστων χώρων. Αν και θεωρεί ότι μπορούν να υπάρξουν προσαρμογές και βελτιώσεις, όπως σημειώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, αυτό “δεν αναιρεί τη σωστή κατεύθυνση στην οποία κινείται”

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων θεωρεί πολύ σημαντική την απόφαση του Δήμου Χανίων να προτείνει ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο πλαίσιο διαχείρισης των κοινόχρηστων χώρων, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων από την αυθαίρετη εκμετάλλευση και την άναρχη χρήση τους, ικανοποιώντας επιτέλους και ένα παλιό αίτημα του συλλόγου μας, καθώς και άλλων φορέων και πολιτών

Το σχέδιο της Κανονιστικής Πράξης για την παραχώρηση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, έχει συγκροτηθεί με ποιοτικά κριτήρια, περιλαμβάνει σαφείς και αντικειμενικούς χωρικούς – χρηστικούς κανόνες και λαμβάνει υπόψη όλες τις υφιστάμενες διατάξεις, με κατάλληλη εξειδίκευση και συμπλήρωσή τους. Η δυνατότητα επί μέρους προσαρμογών και βελτιώσεων δεν αναιρεί τη σωστή κατεύθυνση στην οποία κινείται.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την εφαρμογή του νέου κανονισμού αμέσως μετά την τελική διαμόρφωσή του, με συστηματικό έλεγχο, ιδιαίτερα στις πολυσύχναστες και επιβαρυμένες περιοχές της Παλιάς Πόλης, σε συνδυασμό με τη θεσμοθέτηση της συμπληρωματικής και πολυαναμενόμενης (από τον περασμένο Απρίλη) νέας μελέτης διαχείρισης και αναβάθμισης της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Ενετικού Λιμένα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...