26.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης «Ο Άγιος Χριστόφορος»

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Στα φύλλα των τοπικών εφημερίδων καταχωρήθηκε η ανακοίνωση ότι, ο Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. διοργανώνει και φέτος δενδροφύτευση στη Μνήμη των Θυμάτων της Ασφάλτου.

Η μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση πραγματοποιείται για το σκοπό αυτό πρωτίστως και απαραίτητα να έχει τη σύμφωνη γνώμη των οικογενειών κάθε τροχαίου θύματος.

Το να τελούμε μνημόσυνα και να μνημονεύουμε ονόματα χωρίς άδεια της οικογένειας, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

Το να διοργανώνουμε για τους όποιους σκοπούς μας δενδροφύτευση και ειδικά σε Δημόσιους χώρους, για τα θύματα των τροχαίων χωρίς την άδεια και συναίνεση των οικογενειών τους είναι απαράδεκτο, προκλητικό και ανεπίτρεπτο.

Όποιος θέλει να φυτέψει δενδράκι στη μνήμη ανθρώπου της οικογένειάς του, ας το κάνει, το να φυτεύει όμως ο καθένας (άσχετος) δενδράκι για τη μνήμη τροχαίου θύματος της κάθε οικογένειας, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της, θεωρείται ως πράξη εντυπωσιασμού – εφέ και ενδεχομένως προκλητική.

Ας αναλογισθούμε τις συνέπειες από πράξη οργής και αγανάκτησης γονιού που θα δει τον όποιο άσχετο να φυτεύει για το παιδί του ή τον άνθρωπό του δενδράκι στη μνήμη του, και αυτός να μην το ξέρει ή να μην το επιθυμεί.

Ας σεβαστούμε τη μνήμη των θυμάτων, ας σεβαστούμε τον πόνο των οικογενειών και ας ανατρέξουμε να βρούμε άλλα πεδία δράσεως.

Ο πρόεδρος

Σταύρος Πολέντας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομιλία Παύλου Πολάκη στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτής Χανιών...

Πού θα στηθούν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά για τον δεύτερο γύρο

Ανακοίνωση σχετικά με το πώς θα διεξαχθεί ο δεύτερος...

Kίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ

Η σύμβαση κατασκευής του τμήματος Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος...

Χανιά: Πυρκαγιά σε όχημα εν κινήσει στην εθνική οδό

Μια φωτιά σε όχημα προκάλεσε αναστάτωση το απόγευμα της...