16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σύλλογος Γονέων 4ου ΓΕΛ Χανίων: «Μόνο οργή και θυμό προκαλεί η ανακοίνωση του ενός επιπλέον τεστ»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων 4ου ΓΕΛ Χανίων τάσσεται ενάντια στο άνοιγμα των σχολείων με τον τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση και ζητά τη λήψη μέτρων. Μάλιστα, θα συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες που θα πραγματοποιηθούν μέσα στη βδομάδα.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς να παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Μόνο οργή και θυμό προκαλεί η ανακοίνωση του ενός επιπλέον τεστ, μόνο για την πρώτη βδομάδα, τη στιγμή που τα κρούσματα λόγω της υπερμεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης θεριεύουν και τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» από τη ραγδαία αύξηση εισαγωγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Νοσοκομείο Χανίων οι κλινικές covid έχουν γεμίσει και έχει αποφασιστεί η διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Παρά την τραγική κατάσταση, που φαίνεται ότι θα ενταθεί τις επόμενες μέρες εξαιτίας της αναμενόμενης έκρηξης κρουσμάτων, η κυβέρνηση επιμένει να θέτει τόσο την Υγεία, όσο και την Παιδεία στο εγκληματικό ζύγι κόστους-οφέλους.

Δύο χρόνια τώρα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί διεκδικούμε τα αυτονόητα. Αραίωση των τμημάτων, σύνδεση των σχολείων με αναβαθμισμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία, προσλήψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και σε προσωπικό καθαριότητας, ασφαλείς σχολικές μεταφορές.

Αντί γι’ αυτά όμως και παρότι υπήρχε όλος ο αναγκαίος χρόνος, τα τμήματα των 25, 27 ή και 28 μαθητών σε αίθουσες κλουβιά και κοντέινερς παραμένουν, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα μισά της χρονιάς είναι δεκάδες, ενώ το προσωπικό σχολικής καθαριότητας δεν επαρκεί για να τηρηθούν τα αναγκαία μέτρα υγιεινής στα σχολεία.

Ακόμα και στο κομμάτι της πρόληψης, ενισχύοντας και πάλι τη λογική της ατομικής ευθύνης, φορτώνει στις πλάτες των γονιών όχι μόνο την ευθύνη διενέργειας self, rapidκαι μοριακών, αλλά και το κόστος των δύο τελευταίων, τη στιγμή που οι αυξήσεις σε τρόφιμα και ενέργεια έχουν εξαφανίσει και το τελευταίο ευρώ που είχε απομείνει στο πορτοφόλι κάθε λαϊκής οικογένειας.

Επιπλέον, η κυβέρνηση επιμένει στη διατήρηση του 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, μέτρο επί της ουσίας υπερμετάδοσης του κορονοϊού, υπονομεύοντας παράλληλα την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ως γονείς αρνούμαστε να δούμε άλλη μια σχολική χρονιά χαμένη, με θύματα τα παιδιά μας. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι για 3η συνεχή χρονιά δε δίνεται ούτε ένα ευρώ για την αναχαίτιση του ιού στα σχολεία μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapidκαι μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
  • Ασφαλείς σχολικές μεταφορές με μείωση της πληρότητας και αύξηση των δρομολογίων.

Για όλα τα παραπάνω

  • Τη Δευτέρα 10/1 στις 13.30 προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αμέσως μετά σε συνέντευξη τύπου, αποκαλύπτοντας την πραγματική κατάσταση στα σχολεία μας.
  • Την Τρίτη 11/1 στις 14.30 σε κινητοποίηση στον ΕΟΔΥ, απαιτώντας κλιμάκια στα σχολεία.
  • Την Παρασκευή 14/1 σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Χανίων, διεκδικώντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...