16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Φτιάξε σάκο, γίνε Santa»: Εκατοντάδες σάκοι γεμάτοι αλληλεγγύη, αγάπη, προσφορά, όνειρα και ευχές, για τα παιδιά των Χανίων | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Το SantaRunChania έκανε πραγματικότητα το όραμα για άλλη μια φορά. Δηλώσαμε όλοι το “παρών”, αλλιώς. Καθώς τρόποι θα υπάρχουν πάντα, όσο και αν οι δυσκολίες μας κρατούν σε απόσταση. Εμείς σε πείσμα των καιρών θα ερχόμαστε πιο κοντά από ποτέ…Τόσο κοντά που δεν θα μας ξεχωρίζει και χωρίζει κανείς και τίποτα!

Φέτος γίναμε Άγιοι Βασίληδες με έναν διαφορετικό τρόπο, μέχρι η πόλη μας να πλημμυρίσει ξανά από το κόκκινο ποτάμι προσφοράς και αλληλεγγύης της καθιερωμένης διοργάνωσης. Φέτος πήραμε το κόκκινο και το κάναμε λευκό… Μετατρέψαμε τα σώματα σε δώρα και τα δώρα σε ελπίδα! Σταθήκαμε δίπλα-δίπλα, όχι με τα σώματα, αλλά με τις καρδιές μας, με τις ψυχές μας. Κλείσαμε σε εκατοντάδες λευκούς σάκους αγάπη, όνειρα, ευχές… Και τα στείλαμε παντού.

Η δράση «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa!» αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και ο κόσμος για μία ακόμη φορά εμπιστεύτηκε το όραμά μας και έδειξε εμπράκτως την αγάπη του στα σωματεία που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες και καρκίνο (ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, Σύλλογος “Ορίζοντας”), αλλά και τα παιδιά των κοινωνικών δομών του Δήμου και της Περιφέρειας καθώς και άλλων εθελοντικών σωματείων της πόλης μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης.

Εκατοντάδες σάκοι φτιαγμένοι με αγάπη, γεμάτοι με δώρα και παιχνίδια κατέφθασαν στον χώρο του ΚΑΜ, στο Παλιό Λιμάνι, στον όμορφο χώρο που φέτος έγινε το σπίτι του SantaRunChania, με εθελοντές πρόθυμους και πάντα χαμογελαστούς. Ένας χώρος που εκτός από τα δώρα και τις προσφορές των Χανιωτών και όσων επισκέφτηκαν την πόλη μας κατά τη διάρκεια των εορτών, φιλοξένησε την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Φωτιά στο λιμάνι». Φωτογραφικό υλικό από παλιότερα SantaRun και παράλληλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 10 χρόνια. Στιγμιότυπα των διοργανώσεων, αναμνήσεις εθελοντών και συμμετεχόντων μέσα από τον φωτογραφικό φακό 12 φωτογράφων.

Η πιο γλυκιά «φωτιά» που θα ζεσταίνει πάντα την καρδιά μας και θα μας θυμίζει το κόκκινο ποτάμι προσφοράς και αλληλεγγύης που μοιράζει χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Ζαχάρης Ανδρεαδάκης, Γιώργος Γεωργουλάς, Ντίνος Γδοντάκης, Μιχάλης Γοναλάκης, Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Ζακινθυνάκης, Νίκος Ζακινθυνάκης, Σωτήρης Ζάχος, Σπύρος Ζερβουδάκης, Αντώνης Κουράτορας, Μαρία Πεντάρη, Αντώνης Στεφανίδης. Επιμέλεια έκθεσης: Μιχάλης Γοναλάκης, Ρούλα Δρακάκη, Νεκτάριος Ξανθουδάκης.

 

 

default

Με την ολοκλήρωση της φετινής δράσης και της έκθεσης φωτογραφίας, οι σάκοι με τα δώρα τοποθετήθηκαν συμβολικά στην Πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι.

"google ad"

Μετά την καταμέτρηση των σάκων και των αντίστοιχων εσόδων, τα δώρα που συγκεντρώθηκαν θα μοιραστούν μέσω των δομών του Δήμου, της Περιφέρειας και των εθελοντικών σωματείων, σε παιδιά με δυσκολίες διαβίωσης και θέματα υγείας. Επίσης, κάθε σάκος πριμοδοτείται από τον Δήμο Χανίων με 15 ευρώ για τις ανάγκες των παιδιών των ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη και Συλλόγου “Ορίζοντα”.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης.

Παραγωγή Βίντεο: Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Μιχάλης Γοναλάκης, Νίκος Φράγκος, Γιώργος Χαιρέτης

Φωτογραφικό υλικό: Μιχάλης Γοναλάκης, Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Χαιρέτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...