24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Σύλλογος SOS Τροχαία Ατυχήματα: Η αθώωση άλλου ένα υπαίτιου θανατηφόρου ατυχήματος στο Ηράκλειο, θετικό μήνυμα για κάθε παραβατικό – εγκληματία οδηγό

Ημερομηνία:

O Σύλλογος SOS Τροχαία Ατυχήμματα εξέδωσε ανακοίνωση για την  περιπτωση ατιμωρησίας σχετικά με τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στο Ηράκλειο στις 23 Αυγούστου του 2011, όταν ο 55χρονος Στέλιος Τσαγκαρίδης έχασε τη ζωή του, μετά από τροχαίο το οποίο προκάλεσε 19χρονος, χωρίς άδεια οδήγησης και με ληγμένη ασφάλεια. Το δικαστήριο επέβαλε στο δράστη ποινή φυλάκισης τριών ετών όμως στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε σε δύο χρόνια.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

23 Αυγούστου 2011, Ηράκλειο Κρήτης: Ο 55χρονος Στέλιος Τσαγκαρίδης απολαμβάνει την πρώτη ημέρα που βγήκε στη σύνταξη. Δεν γνώριζε ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία του ημέρα στη Ζωή. Όχι βέβαια γιατί «το ήθελε ο Θεός». Δεν έπασχε απο καμιά σοβαρή  ασθένεια ούτε έκανε ριψοκίνδυνα πράγματα.

Νόμιζε απλά πως το να οδηγάς μηχανάκι, φορώντας κράνος και να πηγαίνεις κανονικά στο ρεύμα σου, στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Ηράκλειο Κρήτης το 2011, δεν σε εκθέτει σε κίνδυνο.

Αλλά από την άλλη πλευρά του δρόμου κάποιος είχε διαφορετική άποψη.

Ένα 19χρονος οδηγός ενός  Seat Ibiza Cupra. Χωρίς άδεια οδήγησης. Με ληγμένη ασφάλεια. Δοκίμαζε τις ικανότητες του αυτοκινήτου στο δρόμο…

Έχασε τον έλεγχο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα με πολύ μεγάλη ταχύτητα  και εμβόλισε το Στέλιο. Τον πέταξε πολλά μέτρα μακριά μεαποτέλεσμα τον θάνατο του.

Ο δράστης συνελήφθη και πριν ο Στέλιος καν ταφεί αφέθηκε ελεύθερος κατηγορούμενος για το πλημμέλημα της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια»…

tsagaridis-thyma-troxaiou
Ο 55χρονος Στέλιος Τσαγκαρίδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το 2001 |sostegr.wordpress.com

6 Απριλίου 2017 Ηράκλειο: Έξι σχεδόν χρόνια μετά τοσυμβάν και μετά από πολλαπλές  αναβολές, εκδικάζεται επιτέλους το πρωτόδικο ποινικό για το φόνο του Στέλιου με την παρουσία του δράστη.

Ο δικηγόρος του ζητάει να βγουν έξω από την αίθουσα οι συγγγενείς του θύματος για να μην επηρεάσουν με το κλάμα τους δικαστές!  Οι συγγενείς τοποθετολύνται αναγκαστικά στην τελευταία σειρά καθισμάτων!!

Εκτιμώντας προφανώς τις απόψεις του συνηγόρου υπεράσπισης που απευθυνόμενος στην οικογένεια του θύματος τους είπε «πως κάνετε έτσι  και κλαίτε για έναν 50χρονο, εδώ χάνονται νέοι άνθρωποι!!!» το δικαστήριο επέβαλε στο δράστη ποινη φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

18 Μαίου 2018, Ηράκλειο: Μετά από έφεση του δράστη, και μετά από μια αναβολή που ο ιδιος έιχε ζητήσει,  η υπόθεση εκδικάζεται τελικά σε δεύτερο βαθμό.

Ο δράστης δεν μπαίνει στον κόπο να παρευρεθεί. Ομοίως δεν παρίσταται ούτε ο δικηγόρος του.

Οι διαδικασίες είναι συνοπτικές. Η οικογένεια του Στέλιου είναι εκεί.

Καλούνται στο βήμα αλλά ενημερώνονται πως δεν χρειάζεται να μιλήσουν , «δεν έχει νόημα».

Η απόφαση θα βγεί σε λίγο: Τα τρία χρόνια με αναστολή θα μειωθούν σε δύο.

Προφανώς το δικαστήριο εκτιμησε ότι με την απουσία τους ο κατηγορούμενος και ο δικηγόρος του διευκόλυναν την διαδικασία και συνεβαλαν στην πολυπόθητη ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και τους αντάμειψε.

Ένα ακόμα θετικό μήνυμα για κάθε παραβατικό – εγκληματία οδηγό. Ένα ακόμα μήνυμα περιφρόνησης προς τα θύματα των τροχαίων και τις οικογένειες τους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ