21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σύμμαχος στη μάχη κατά του AIDS, το κεντρί της μέλισσας

Ημερομηνία:

Το δηλητήριο που έχει το κεντρί της μέλισσας περιέχει μελιττίνη, μία ισχυρή τοξίνη, η οποία σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο ενάντια στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, τα Νανοσωματίδια της μελιττίνης μπορούν να καταστρέψουν τον HIV χωρίς να βλάψουν τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός τζελ ικανού να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού HIV.
Η μελιττίνη καταστρέφει το εξωτερικό περίβλημα του HIV, αλλά και άλλων ιών κι έτσι η χορήγηση της ουσίας σε αρκετά μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη σε τέτοιους ιούς.
Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι τα νανοσωματίδια που είναι φορτωμένα με μελιττίνη δεν βλάπτουν τα γύρω κύτταρα αλλά στοχεύουν απευθείας στον HIV, ενώ προκειμένου, να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλούς χορήγησης της τοξίνης, οι ερευνητές προσέθεσαν στην επιφάνεια των νανοσωματιδίων «προφυλακτήρες» έτσι ώστε όταν έρχονται σε επαφή με τα φυσιολογικά κύτταρα , τα νανοσωματίδια να αναπηδούν αντί να προσκολλώνται.
Ενώ τα περισσότερα φάρμακα ενάντια στον HIV λειτουργούν αναστέλλοντας την ικανότητα του ιού να πολλαπλασιάζεται, τα νανοσωματίδια μελιττίνης είναι ικανά να επιτεθούν στο ζωτικό μέρος της δομής του ιού, δίνοντάς του ένα καίριο χτύπημα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...