14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σύντομα… έκρηξη κρουσμάτων και στα Χανιά – Ποιος θα φταίει;

Ημερομηνία:

Μία βόλτα στο Παλιό Λιμάνι σε πείθει. Σύντομα θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων και στα Χανιά.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, η πλειοψηφία των καταστηματαρχών κάνει ότι περνά από το χέρι του για να τηρούνται τα μέτρα, όμως υπάρχουν και καταστάσεις στις οποίες δε μπορουν να κάνουν τους αστυνόνους.

Υπάρχει μια τρομερή χαλάρωση που είναι και φυσιολογική μετά από ένα σκληρό χειμώνα, που όμως εντείνεται από τις παλινωδίες της κυβέρνησης και τις πολλές διαφορετικές φωνές ειδικών και μη που ακούγονται στο θεμα της μετάλλαξης Δέλτα.

Το κακό είναι οτί εν πολλοις έχει περάσει σε σημαντική μερίδα των πολιτών η θέση οτι όσοι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους είναι κυβερνητικά φερέφωνα ενώ όσοι επιστήμονες ή μη υποβαθμιζουν τον κίνδυνο και τάσσονται ενάντια στον εμβολιασμό σε συγκεκριμένες ομάδες ή ολοκληρωτικά λένε την “αλήθεια”.

Στην εμπέδωση αυτής της αντίληψης εκ μερους μεγάλης μερίδας πολιτών σίγουρα μεγάλη ευθύνη έχει η κυβέρνηση με τις προσπάθειες χειραγώγησης της επιτροπής των λοιμοξιολογων για να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές που δε σχετίζονται με την υγεία του πληθυσμού, σίγουρα σημαντικό ρόλο έχει παίξει το αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο κατόρθωσε εν μέσω αυξανόμενης δυσαρέσκειας εκ μέρους των πολιτών να αυξήσει την επιρροή του, αλλά δυστυχώς, ευθύνη έχει και η αντιπολίτευση.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις διαρκείς επιθέσεις του Χανιώτη πρώην αναπληρωτή Υγείας κ. Πολάκης στην Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων οπου τους αποκαλούσε ξεφτιλισμένους και καθοδηγούμενους απο τις εταιρείες επαναλαμβάνοντας αμφιλεγόμενα επιχειρήματα του επιστήμονα, που έχει γίνει σημαία των αντιεμβολιαστών, κ. Κούβελα;

Οι συνέπειες ολων αυτών έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται φανερές στην Κρήτη με τα κρούσματα να ανεβαίνουν, ενω μετά από αρκετο καιρό άνοδο καταγράφουν κι οι νοσηλείες. Και βλέποντας την πλήρη κατάρρευση της τήρησης των όποιων μέτρων από τους πολίτες στα Χανιά, δεν έχουμε αμφιβολία, σύντομα τα κρούσματα θα είναι τόσα που θα τρίβουμε τα μάτια μας…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...