18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τέλος ο Δημοσθένης Καρμοίρης από την ΕΡΤ μετά και το σχόλιο για τα “σχιστά μάτια”

Ημερομηνία:

Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε, μετά από ρατσιστικό σχόλιο για αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι αναφέρει η δημόσια τηλεόραση στην ανακοίνωσή της.

Έληξε με συνοπτικές διαδικασίες η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ μετά το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε κατά την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια προσπάθειά του να επαινέσει τους αθλητές της Κορέας για τη διαχρονική τους δυναμική στο πινγκ πονγκ.

«Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ», είπε αρχικά, για να προσθέσει, εν είδει χοντροκομμένου και αποτυχημένου χιούμορ: «Επειδή είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται».

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο συμπαρουσιαστής έβαλαν τα γέλια, κάνοντας ακόμη πιο αντιαισθητική την εικόνα που, να τονιστεί, ήταν σε live μετάδοση από την ΕΡΤ1.

ΕΡΤ: Η ανακοίνωση για τη λήξη της συνεργασίας

«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αξιολογήσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη, λέγοντας πως “Τα θαλάσσωσε”. Η ατάκα αυτή προκάλεσε τη δυσφορία της ίδιας και του κύκλου της, με τον δημοσιογράφο να απολογείται στη συνέχεια, αλλά να προβαίνει σε νέο άκομψο σχόλιο λίγες μόλις ημέρες αργότερα.

«Συγγνώμη» και από την Άννα Κορακάκη

Σημειώνεται ότι ο ίδιος αθλητικογράφος μετρά ήδη μια «κίτρινη κάρτα» καθώς μόλις χθες Δευτέρα αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, μετά από το επίσης απαράδεκτο σχόλιο ότι τα «θαλάσσωσε» επειδή κατέλαβε την 6η θέση.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ