17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τέμπη: Πώς μια γυναίκα εξακολουθεί να «βασανίζεται» από την τραγωδία – Ο ρόλος των κρατικών ψυχολόγων

Ημερομηνία:

Μία ακόμη αποκαλυπτική μαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αποτυπώνει τα όσα έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας και κατόρθωσαν να βγουν ζωντανοί.

Επίσης η ίδια μαρτυρία καταδεικνύει ότι οι διασωθέντες εξακολουθούν να «βασανίζονται».

«Κάθε μέρα και άλλη ψυχολόγος…»

Επιβάτης του 5ου βαγονιού μίλησε στον ΑΝΤ1 για την τραυματική της εμπειρία και ανέφερε πως «τη στιγμή της σύγκρουσης ήμουν όρθια, πετάχτηκα, χτύπησα στο πρόσωπο και έσπασαν όλα μου τα δόντια». Η ίδια ταραγμένη ακόμη από όσα έζησε είπε πως «δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς χάπια πλέον, μύριζε παντού θάνατος».

Ενώ πρόλαβε να δει τα δίδυμα κορίτσια με την ξαδέρφη τους που έχασαν τη ζωή τους «τα είδα τα κορίτσια, ήταν 3 κούκλες λυπάμαι πολύ».

Αποκάλυψε ακόμη πως «δεν μιλάω πλέον με τους κρατικούς ψυχολόγους. Κάθε μέρα στο τηλέφωνο βγαίνει άλλη κοπέλα και δεν αντέχω να τα λέω κάθε μέρα από την αρχή».

Στη Βουλή τα μέτρα στήριξης

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα μέτρα στήριξης συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και την ενίσχυση ασφάλειας συγκοινωνιών.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαρτίου.

Στην Ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023.

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...