15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τέμπη: Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε το βαγόνι του κυλικείου – Συγκλονίζει διασώστης – «Ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια»

Ημερομηνία:

Σοκάρει η εικόνα του βαγονιού όπου βρισκόταν το κυλικείο που μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών και μέσα στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι την ώρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι διασώστες που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, είδαν τις φλόγες να καίνε τα πάντα και να επεκτείνονται. Εκείνα τα δευτερόλεπτα άκουγαν συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια. Όπως λένε ήταν οι δυσκολότερες στιγμές στην επαγγελματική τους πορεία.

«Είναι ένα μεγάλο μαζικό δυστύχημα, χάθηκαν τόσες ψυχές, νέα παιδιά. Όπως και να ‘χει, όμως, ζούμε αυτή την κατάσταση και από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο σημείο του δυστυχήματος», ανέφερε στο Mega o διευθυντής εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ζεκί Μεμέτ Αλί.

«Το χειρότερο για εμάς είναι πάντα το επόμενο», συνέχισε και πρόσθεσε πως «ακόμη και οι εθελοντές μας είναι επαγγελματίες εθελοντές. Η κατάσταση όμως αυτή ήταν εξωπραγματική,κανένας ανθρώπινος νους δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιου είδους δυστύχημα», σημείωσε.

«Ήταν μια χαοτική καταστροφή.Ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια. Προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους και να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους να βγουν μέσα από τα συντρίμμια. Τα κεφάλια των ανθρώπων που επιχειρούν ακόμα και αυτή τη στιγμή είναι μονίμως σκυμμένα, αυτό λέει τα πάντα», δήλωσε από την πλευρά του ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, Κώστας Ιμανιμίδης.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ