17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σύνταγμα: Τα βίντεο που εκθέτουν την ΕΛΑΣ – Εικόνες βαρβαρότητας σε μια ειρηνική συγκέντρωση

Ημερομηνία:

Σε μέρες εθνικού πένθους, με την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει και να αποτυπώνεται στη μαζική ειρηνική διαδήλωση της Κυριακής στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή 15.000 ανθρώπων και την παρουσία πολλών μικρών παιδιών, η ελληνική αστυνομία έκανε και πάλι επίδειξη αναλγησίας, αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας.

Βίντεο ντοκουμέντο του NEWS 24/7 – Κρότου λάμψης σε ειρηνικούς διαδηλωτές

Βίντεο ντοκουμέντο του NEWS 24/7 δείχνει αστυνομικούς της ομάδας “Δράση” εφορμούν, σαν συμμορία χούλιγκαν, εναντίον του πλήθους που είχε απομείνει στο Σύνταγμα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και παρά το ήρεμο κλίμα που επικρατούσε να πετούν κρότου λάμψης στα πόδια όσων βρίσκονταν στο σημείο.

Δείτε το βίντεο του NEWS 24/7:

Σε μία συγκέντρωση έντονης συναισθηματικής φόρτισης για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, με χιλιάδες κόσμου να εκφράζει την οδύνη του αλλά και την αγανάκτησή του για τις κρατικές παθογένειες που οδήγησαν στην τραγωδία, χωρίς όμως να συμβεί το παραμικρό, η αστυνομική βιαιότητα χτύπησε και πάλι, επιχειρώντας να διασπάσει την πορεία με τη γνωστή της μέθοδο.

Οι εικόνες εκθέτουν την αστυνομία και αποκαλύπτουν την αστυνομική αυθαιρεσία

Από το μεσημέρι της Κυριακής, πολλά βίντεο έχουν κατακλύσει τα social media από χρήστες που θέλουν να μοιραστούν την οργή τους για την βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι εικόνες εκθέτουν την αστυνομία και προδίδουν την αλόγιστη χρήση βίας προς τους πολίτες που θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά. Πριν καν τα δάκρυα για την τραγωδία στα Τέμπη στερέψουν, το πλήθος έγινε στόχος των ανδρών των ΜΑΤ και των αστυνομικών της ομάδας “Δράση”, που επιχείρησαν να επιβάλουν την…. τάξη.

Χημικά, κρότου λάμψης και ασύμμετρη βία παρά το γεγονός ότι στο στο κάλεσμα που απηύθυναν εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, ανταποκρίθηκαν μαθητές, φοιτητές, ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά.

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι το σημείο όπου δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης, επιχειρώντας να διασπάσουν τη συγκέντρωση και δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μάριος Λώλος: Τραυματισμός φωτορεπόρτερ από χημικό της Αστυνομίας

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο φωτορεπόρτερ και πρώην πρόεδρος του σωματείου τους, Μάριος Λώλος, με ανάρτησή του στο Facebook, σύμφωνα με την οποία φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε σοβαρά από χημικό της Αστυνομίας.

“Ή δεν ξέρουν σημάδι ή το κάνουν επίτηδες. Τραυματισμός φωτορεπόρτερ από χημικό της αστυνομίας” ανέφερε συγκεκριμένα.

Κλέλια Ρένεση: Δέχτηκε χημικά από την Αστυνομία ενώ κρατούσε αγκαλιά το παιδί της

"google ad"

Παρούσα στο συλλαλητήριο που κάλεσαν εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί στον απόηχο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη ήταν και η Κλέλια Ρένεση.

Η ηθοποιός, δημοσίευσε βίντεο στο Facebook, από την ώρα που η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών προς τους διαδηλωτές. Η ίδια ήταν ανάμεσα στον κόσμο που δέχτηκε τα χημικά, και κρατώντας αγκαλιά το παιδί της φαίνεται να φωνάζει “Ντροπή” προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η ανάρτηση της ηθοποιού:

Η εκδοχή της ΕΛΑΣ για την επίθεση με χημικά στο Σύνταγμα

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά το πέρας του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του οποίου καταγράφηκε η απρόκλητη επίθεση ομάδας αστυνομικών σε διαδηλωτές.

Αναλυτικά:

“Πρωινές ώρες Κυριακής 5 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, περίπου 10.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ομάδα άνω των 200 ατόμων, τα οποία βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα εν λόγω άτομα ευρισκόμενα στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι, από τις εν λόγω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.”

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...