20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Τέτοιο ρουσφέτι δεν έχει ξαναγίνει”: Σύγκρουση Γρ. Αρχοντάκη – Π. Σημανδηράκη για τον Ανιπρόεδρο της ΔΕΥΑΧ και υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Πετσετάκη – Τι απαντά ο Π. Πετσετάκης

Ημερομηνία:

Σε βαριές καταγγελίες προχώρησε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με τον κ. Αρχοντάκη υπάρχει θέμα αν και πόσο ο κ. Πετσετάκης “κάνει την προεκλογική του εκστρατεία με τα λεφτά των δημοτών και της ΔΕΥΑΧ”

Όπως ανέφερε, κατά τα 3 χρόνια της παρουσίας του στη ΔΕΥΑΧ καρπώθηκε το ποσό των 80.000 ευρώ με τον κ. Αρχοντάκη να ζητά αυτά τα χρήματα να επιστραφούν και να λυθεί η σύμβαση.

Ο κ. Αρχοντάκης είπε ότι θα έπρεπε να λήξει η έμμισθη σχέση με τη ΔΕΥΑΧ του υποψήφιου πλέον με το ΠΑΣΟΚ κ. Πετσετάκη και να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιπροέδρου του οργανισμού.

Όπως είπε, ο κ. Πετσετάκης λαμβάνει κάθε μήνα 2.200 ευρώ μαζί με ασφαλιστικές εισφορές και πρόσθεσε ότι  “ανατέθηκε στον κ. Πετσετάκη μια συγκεκριμένη εργασία με αντιμισθία. Την περίοδο που ήταν πλήρως αμειβόμενος λειτουργούσε και ως ορκωτός λογιστής της ΔΕΥΑΧ. Η νομοθεσία λέει πως οι εργολάβοι που συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑΧ δεν μπορεί να είναι μέλη στο Δ.Σ. Ο κ. Πετσετάκης ήταν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, μέλος στο Δ.Σ., αμείβονταν με πλήρη απασχόληση και είχε σχέση εργασίας ως ορκωτός λογιστής”.

Για να καταλήξει:

“Τέτοιο ρουσφέτι δεν έχει ξαναγίνει”.

Πετσετάκης: Το πολιτικά γερασμένο κατεστημένο της συντήρησης δεν ανέχεται την ανανέωση σε ιδέες και ήθος

Σήμερα τη δικιά του απάντηση έδωσε ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Σε κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι:

“Είναι πλέον ολοφάνερο με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι το πολιτικά γερασμένο κατεστημένο της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης που υπηρετεί τόσες δεκαετίες στα Χανιά μας δεν ανέχεται την ανανέωση σε ιδέες και ήθος και αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στις ιδέες του ΠΑΣΟΚ για κοινωνική δικαιοσύνη και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού. 

Πιο αναλυτικά  ο κ. Π. Πετσετάκης αναφέρει:

Μετά την ανακοίνωση του ονόματος μου από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ότι συμπεριλαμβάνομαι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ως υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Χανίων με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να προβλέπεται από το Σύνταγμα ή τη Νομοθεσία γνωστοποίησα στον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη την πρόθεση μου  να παραιτηθώ από το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Αυτό άλλωστε είχα δηλώσει και στο πλαίσιο συνεντεύξεων μου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, αλλά και επισήμως στο αρμόδιο όργανο το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ με παρόντες τα μέλη του ΔΣ από όλες τις παρατάξεις και σε σχετική ειδική ερώτηση από μέλος του ΔΣ της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισα την πρόθεση μου για παραίτηση με την ανακήρυξη των επερχόμενων  βουλευτικών εκλογών.  Και ενώ ολοκλήρωνα αυτές τις διαδικασίες προέκυψε η απομάκρυνση από το Δ.Σ. της Προέδρου της Επιχείρησης. Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου το ίδιο διάστημα να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου κάτι που θα διατάρασσε την ομαλή λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. 

Σχετικά με τις αναφορές που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 έχω να δηλώσω ότι καθένας από τα λεγόμενα του φανερώνει την ηθική και την αξιοπρέπεια του. Είναι πλέον ολοφάνερο με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι το πολιτικά γερασμένο κατεστημένο της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης που υπηρετεί τόσες δεκαετίες στα Χανιά μας δεν ανέχεται την ανανέωση σε ιδέες και ήθος και αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στις ιδέες του ΠΑΣΟΚ για κοινωνική δικαιοσύνη και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού. 

"google ad"

Καμία μικροπολιτική καταγγελία δεν μπορεί και δεν πρέπει  να υποκαταστήσει το θεσμικό ρόλο της δικαιοσύνης στον οποίο προκαλώ τον οποιονδήποτε να απευθυνθεί σε περίπτωση που αμφισβητεί  τη νομιμότητα της οποιαδήποτε διαδικασίας αναφορικά με την θέση μου στην ΔΕΥΑΧ και την απόλυτα διαφανή και νόμιμη αμοιβή για τις εξειδικευμένες διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες ως σύμβουλος διοίκησης, η οποία έχει πολλαπλά προ εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και μετέπειτα ελεγχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς δημόσιους φορείς. 

Είναι ξεκάθαρο με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι το παλαιοκομματικό στην πόλη των Χανίων έρχεται να πλήξει και να δηλητηριάσει με λάσπη και συκοφαντία εν μέσω προεκλογικής περιόδου την δική μας νεανική και προοδευτική πολιτική πρόταση. 

Κάθε πολιτικός έχει την ευθύνη και την ευαισθησία να προσδιορίζει προσωπικά τη στάση του. Και με βάση αυτή θα κριθεί από την ιστορία από την παράταξη και από τους πολίτες.

Κάποιοι επιχειρούν να με πλήξουν πολιτικά και ηθικά. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι η ανθρωποφαγία δολοφονεί την ουσία της πολιτικής. 

Η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ έρχεται με δύναμη, σχέδιο και ρίξεις να ανατρέψει και στα Χανιά μας, μετά το αυτοδιοικητικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αυτούς που για τόσα χρόνια κράτησαν με μικροκομματικά τους παιχνίδια τα Χανιά μας, δέσμια στη δεύτερη ταχύτητα της  Κρήτης. 

Αυτό που προέχει για μένα είναι η πολιτική και όχι η παραπολιτική   γιατί έτσι πιστεύω ότι μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα την πατρίδα μου

Απάντηση όμως έδωσε και ο κ. Αρχοντάκης που κατηγόρησε τον κ. Πετσετάκη ότι δεν είπε τίποτα για την “ταμπακέρα”

Γρ. Αρχοντάκης: Δεν είπε τίποτα για την ταμπακέρα

Αναφέρει ο κ. Αρχοντάκης:

Ο κύριος  Πετσετακης σήμερα στην ανακοίνωση του  δεν είπε τίποτα για την “ταμπακιέρα”

Ο κύριος Πετσετακης είχε την υποχρέωση να έχει πλήρη απασχόληση στην ΔΕΥΑΧ όπως  ορίζει η απόφαση του ΔΣ  αλλά κυρίως όπως ορίζει η νομοθεσία 4512/2018 Α 348 ΠΑΡ 11 .

Από την αρχή της σύμβασης του έως και σήμερα ουδέποτε ήταν συνεπής προς την υποχρέωση αυτήν , με την ανοχή βέβαια της διοίκησης και της Δημοτικής αρχής (παράβαση καθήκοντος ).

Με λίγα λόγια δηλαδή από την αρχή αυτή η σύμβαση ήταν μια αργομισθία με βάση βέβαια τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την νομοθεσία . Ο κύριος Πετσετακης και αυτός που τον διόρισε ανήκουν δυστυχώς σε ένα μικρό ποσοστό των νέων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ που λειτουργούν με την λογική του ρουσφετιού και του βολέματος που θυμίζει άλλες εποχές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...