24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ταμείο Συνοχής και Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα συγχρηματοδοτήσουν την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης το διάστημα 2014-2020.

Ημερομηνία:

Απάντηση Επιτρόπου Hahn σε ερώτηση του επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη

Tα έργα για την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) θα συγχρηματοδοτήσουν το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης την περίοδο 2014-2020 στα πλαίσια του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών στο οποίο εντάσσεται o ΒΟΑΚ, τονίζεται στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Επιπλέον, στην απάντησή της, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι δράσεις με στόχο την αναβάθμιση των οδικών τμημάτων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών στο εκτεταμένο δίκτυο της Κρήτης θα μπορούσαν επίσης να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου «Συνδέοντας την Ευρώπη».

Τέλος, η Κομισιόν σημειώνει ότι για την χρηματοδοτική περίοδο 2007-2013, το Ταμείο Συνοχής συγχρηματοδότησε τα έργα στον ΒΟΑΚ στο πλαίσιο του προγράμματος «Βελτίωση της προσβασιμότητας», σύμφωνα με το μεγάλο έργο «Ολοκλήρωση της κατασκευής και της αναβάθμισης των τμημάτων του Βόρειου Οδικού Άξονα στην Κρήτη», με επιλέξιμο κόστος ύψους 83 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδότηση από την ΕΕ ύψους 71 εκατ. ευρώ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ