24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

“Φτωχός συγγενής” η Κρήτη στην Ειδική Αγωγή

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον επί χρόνια συνδικαλιστή, δάσκαλο ειδικής αγωγής, στο Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Καλυβιανής, κ. Ζαχαρία Καψαλάκη, οι 36 πιστώσεις δεν αρκούν για να καλύψουν τα ειδικά σχολεία του νησιού.

«Ψίχουλα» πήρε η Κρήτη στην κατανομή πιστώσεων για την ειδική αγωγή που δόθηκαν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον επί χρόνια συνδικαλιστή, δάσκαλο ειδικής αγωγής, στο Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Καλυβιανής, κ. Ζαχαρία Καψαλάκη, οι 36 πιστώσεις δεν αρκούν για να καλύψουν τα ειδικά σχολεία του νησιού.

Από τις 36 πιστώσεις, οι 13 αφορούν ειδικό βοηθητικό προσωπικό, δε θα είναι συνοδοί μαθητών, οι 12 αφορούν πιστώσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, και οι έντεκα είναι για ειδικό βοηθητικό προσωπικό που θα στελεχώσει τα ειδικά σχολεία.

«Αρχικά να σημειώσουμε ότι οι πιστώσεις είναι απαράδεχτα λίγες και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει πέρα όλους εμάς που εργαζόμαστε στην ειδική αγωγή και τους βουλευτές του νησιού μας… Και για όσους δεν ξέρουν να πούμε ότι το ειδικό βοηθητικό προσωπικό είναι βασική ειδικότητα στα σχολεία ειδικής αγωγής και χωρίς την παρουσία του δεν μπορούν να φοιτήσουν μη αυτοεξυπηρετούμενοι μαθητές…», τονίζει.

Συγκεκριμένα, εξηγεί: «Η Κρήτη έχει 28 ειδικά σχολεία και χρειάζεται περίπου 36 συναδέλφους ειδικού βοηθητικού προσωπικού! Οι 11 πιστώσεις θα καλύψουν ελάχιστα σχολεία και θα ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ από την εκπαίδευση – μέχρι να έρθουν νέες – εκατοντάδες μαθητές μη αυτοεξυπηρετούμενους σε επίπεδο Κρήτης και χιλιάδες πανελλαδικά. Κάποιος πρέπει να παρέμβει. Την Τετάρτη (αύριο) θα ξεκινήσουν, έστω και υποτυπωδώς τα ειδικά σχολεία…

Είναι εκπαιδευτικός ρατσισμός να μείνουν μαθητές εκτός σχολείων, πληρώνοντας την ανικανότητα της πολιτείας να μοιράσει σωστά τις πιστώσεις».

Cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ