25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Τα ελληνικά ονόματα στα Panama Papers: Σωκράτης Κόκκαλης

Ημερομηνία:

Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί τα περίπτερα το περιοδικό The Greek Report στο οποίο αρθρογραφεί ο δημοσιογράφος Χάρης Καρανίκας του ICIJ. Το περιοδικό διαφήμισε την αποκάλυψη των «ελληνικών φακέλων» του Panama Papers και όντως δημοσιεύει τα πρώτα στοιχεία. Επειδή το περιοδικό βρίσκεται ακόμα στα περίπτερα θα αναφέρουμε εδώ τα κύρια στοιχεία του ρεπορτάζ.

Το δεύτερο όνομα που εμφανίζεται στο ρεπορτάζ του The Greek Report αφορά τον γνωστό επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κόκκαλης και μέλη της οικογένειάς του ορίστηκαν τον Οκτώβριο του 2014 πληρεξούσιοι της εταιρίας Upton International SA με έδρα τον Παναμά. Το ρεπορτάζ περιγράφει τα εσωτερικά έγγραφα της Mossack Fonsecka κατά τους ελέγχους στα οποία γίνεται αναφορά στην εμπλοκή του Κόκκαλη στην υπόθεση Intralot – ΟΠΑΠ για την σύμβαση των 300 εκατομμυρίων ευρώ (με αξία τεχνολογίας εκείνη την εποχή στα 96 εκατομμύρια) και στην απάντηση του Έλληνα επιχειρηματία ότι οι κατηγορίες κατέπεσαν. Το ρεπορτάζ του Καρανίκα περιλαμβάνει ακόμα αναφορές των εγγράφων της Fonsecka σχετικά με τις κατηγορίες ότι ήταν πράκτορας της Ανατολικής Γερμανίας και στην φιλία του με τον Σιμήτη.

Το ρεπορτάζ ύστερα αναφέρει τα έγγραφα που ζητούσε η Mossack Fonseca για να ολοκληρώσει έναν πλήρη έλεγχο που δεν φαίνεται να απαντώνται.

thepressproject.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια εκδήλωση τιμής στην Σούδα για τους 533 κρητικούς Μακεδονομάχους

Η Δημοτική Ενότητα Σούδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας, η...

Τα κακώς κείμενα που μας ντροπιάζουν

Του Νίκου Αγγελάκη Χτυπητές περιπτώσεις μιας αχαρούς και απαξιωτικής εποχής,...

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών...