19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Τα …Σοσιαλιστικά ράκη και τα διάφορα άλλα πολιτικά ρινίσματα

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Χαρχαλάκη συγγραφέα – ερευνητή – ποιητή

Τώρα και κάτι μέρες, που έστρωσε ο καιρός, άρχισα να αισθάνομαι υπέροχα από σωματική άποψη. Σ’ αυτό βοηθά και η παρούσα πολιτική ρευστότητα, με την πληθώρα… κομματιδίων και πολιτικών ρινισμάτων, τα οποία στο σύνολό τους, έβαλαν στόχο – επειδή μας… λατρεύουν – να μας αλλάξουν τον αδόξαστο, με την καλή έννοια φυσικά! Όλα αυτά, μου προκαλούν γέλωτα μέχρι… ξεκαρδισμού, που όπως γνωρίζετε, λειτουργεί θεραπευτικά.. Λίγο τόχετε να βλέπω τον ΓΑΠ να το παίζει… Κρηταγενής, θέλοντας να του το αναγνωρίσουν οι Ηρακλειώτες με την ψήφο τους; Εν τάξει, υπέκυψε στο χωρίς απόδειξη «Λεφτά υπάρχουν» και στα πολιτικά – σωματικά κιλά του Βαγγέλη, όμως το άστρο του αν και θαμπώνει, επιμένει ντε και καλά να μας αλλάξει τα φώτα! Αμ εκείνο το άλλο, με τη λέηντυ Λούκα Κατσέλη; Που ξεσπαθώνει ενάντια στο μέχρι πρότιμος τροφείο της το ΠΑΣΟΚ, με ‘κείνο το «ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ, ναι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ»!!!

Θαυμάστε ελληνο-αμερικάνικο πολιτικόν ήθος!! Από θεατρική φαμίλια βλέπετε! Επίσης ο …σπαθοφόρος Χ. Καστανίδης, που ξεσπάθωσε στο Ηράκλειο, ενάντια στους όρους των Μνημονίων; Βλέπετε προεκλογική παληκαριά; Φτύστε τον για να μην τον ματιάσετε, του χρειάζεται η δροσιά, λόγω του πυρετού πολιτικής επιβίωσης! Να μην ξεχνάμε και τις Αντιμνημονιακές εν γένει δυνάμεις, που επικαιροποιούν τη μονομαχία του Δον Κιχώτη με τους ανεμομύλους! Κοσμογονία σας λέω, σε μία περίοδο που από τη μία έχει ζαλιστεί ο λαός από τα χαράτσια κι έχει μουτζώσει όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις, «πλην Λακεδαιμονίων». Κι από την άλλη βλέπει πως αυτά τα ράκη και τα πολιτικά ρινίσματα, δεν προέρχονται από παρθενογέννεση. Και κατά παράφραση θυμίζουν εκείνο το «εικόνα σου είμαι (παλαιοκομματισμέ) και σου μοιάζω».

Η περίπτωση, μου θυμίζει παρατεταμένες βροχοπτώσεις, λόγω των οποίων ποτίζεται η Γη και φυτρώνουν ένα σωρό μανιτάρια! Όλα (σχεδόν;) δηλητηριώδη, με φανταχτερά όμως χρώματα! Φυσικά αυτά τα μανιτάρια (κόμματα – κομματίδια) δεν έχουν μέλλον, ακριβώς γιατί δεν έχουν ιδεολογία! Γνωστό το κόλπο, συνηθισμένο το πολιτικό μασκαραλίκι, γιατί όλοι αυτοί οι ηγετίστκοι – ηγέτες – στελεχάρες, φορούν μουτσούνες, γελαστές μεν, χαζοχαρούμενες δε!

Αν «τσιμπήσουν» οι ψηφοφόροι, θα είναι άξιοι της τύχης των και χαλάλι τους οι τωρινές και μετεωλογικές βουρδουλιές! Μόνο που θα φάμε κι εμείς που δεν φταίμε…

Ζούμε αγαπητοί μου σε μια περίοδο ανυπόφορων εξελίξεων, όπου οι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις εξελίξεις, σαλτιμπάγκοι της πολιτικής, θέλουν να τις μονιμοποιήσουν στο εσωτερικό, κανονισμένο από κοινού με τους εξωτερικούς πάτρωνές των!

Κι αυτά, στην προσπάθεια να διαλύσουν τη χώρα, και να νερουλιάσουν τη φαιά ουσία των πολιτών της, που αμφότερα τα διαχειρίζονται κατά βούλησιν! Αφού σ’ ένα κρεσέντο υποκρισίας, βαφτίζουν «ώριμο και σοφό λαό» εμάς, γελώντας πρόστυχα… Να υποθέσω πως η Πολιτική τους είναι γριά πόρνη φτιασιδωμένη;

Αγαπητοί μου, όποιοι κι αν είστε, «ό,τι Θεό κι αν πιστεύετε», δεν είναι καιρός για επιμονές σε σκουληκιασμένα και ξεθωριασμένα, από τις συνεχείς διαψεύσεις, σχήματα!! Δεν έχουν άλλωστε τίποτε να δώσουν, αν και μέσα στην ανεντιμότητά τους δεν θα διστάσουν να εκστομίζουν εκείνα τα παροιμιώδη και αναξιόπιστα ΘΑ! ΘΑ! Μάλλον, για να είμαι ακριβής, έχουν να δώσουν: Την έγκρισή τους στα νέα Μνημόνια, κάποιων επιπλέον δις ευρώ! Που ήδη είναι στο… δρόμο και περιμένουν να γίνουν πρώτα οι εκλογές! Μιλώντας με αρκετόν κόσμο, δεν διακρίνω ίχνος χαμόγελου και αισιοδοξίας. Συνήθης και μόνιμη επωδός: «Δε βαριέσαι, υγεία νάχουμε…». Τους ρωτώ χαμογελώντας: Σωματική ή ψυχική; Και συμπληρώνω: Και η σωματική υγεία εξαρτάται από το βιοτικό επίπεδο, αλλά και η ψυχική είναι… προϋπόθεση για να μας… έχουν έξω!!

Για να σοβαρολογήσω όμως, θεωρώ πως η κορυφαία στιγμή, που θα ακυρώσει ή θα επιβεβαιώσει την υπευθυνότητα του καθενός μας, πλησιάζει! Είναι η στιγμή που θα βρεθούμε μόνοι και ενώπιον του εαυτού μας, πίσω από το παραβάν..

Τότε θα φανεί αν είμαστε πράγματι ώριμος λαός ή Μαζόχες! Αν αγαπάμε πράγματι τα παιδιά μας και θέλουμε να δημιουργούν εδώ, ή να μας φύγουν εκτός χώρας. Αν αγαπάμε σαν δεύτερη ΜΑΝΝΑ αυτή τη χώρα, ή αν δεν δίνουμε δεκάρα που την πουλάνε, κομμάτι – κομμάτι, εκείνοι που ισχυρίζονται, δια στόματος του Πάγκαλου, πως «μαζί τα φάγαμε»!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...