31 C
Chania
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026

Τα Χανιά συμμετέχουν στις 29 Νοεμβρίου στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα

Ημερομηνία:

Στις 12 το πρωί της Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2015, κάτοικοι και επισκέπτες των Χανίων θα συγκεντρωθούν μπροστά από την Πύλη Σαμπιονάρα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων συμμετέχοντας στη διεθνή κινητοποίηση για το κλίμα. Εκεί θα μπορούν να επισκεφτούν την Έκθεση Μαθητικών εργασιών για την Κλιματική Αλλαγή που οργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης των Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ. Οι πολίτες κι οι επισκέπτες της Έκθεσης, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν και οι ίδιοι να φτιάξουν αφίσες με μηνύματα για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, με υλικά που θα υπάρχουν στο χώρο.

Στις 29 Νοεμβρίου, το Avaaz και εκατοντάδες τοπικές, εθνικές και διεθνείς οργανώσεις θα κατακλύσουν τους δρόμους όλου του κόσμου. Η Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της κρίσιμης συνόδου κορυφής των παγκόσμιων ηγετών στο Παρίσι, στην οποία θα συζητηθεί η από κοινού λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε περισσότερες από 150 χώρες, θα πραγματοποιηθούν χιλιάδες δράσεις για να δώσουμε ένα ηχηρό διεθνές μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες και να απαιτήσουμε να συμφωνήσουν για επείγουσα και ουσιώδη ανάληψη δράσης, όταν συναντηθούν στο Παρίσι. Η Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα εξελίσσεται σε χιονοστιβάδα κινητοποιήσεων. Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο, ζητάμε από τους ηγέτες να κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη κλιματική αλλαγή.

Οι κάτοικοι των Χανίων συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για να δείξουμε το μέγεθος της ανησυχίας μας και στην Ελλάδα και στην Κρήτη και να ζητήσουμε από τους διαπραγματευτές να κλείσουν μία συμφωνία που θα αποτρέψει την κλιματική καταστροφή και θα δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται σε 100 % καθαρή ενέργεια.

ΤΙ: Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα, Χανιά]

ΠΟΤΕ: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου στις 12 το πρωί.

ΠΟΥ: Πύλη Σαμπιονάρα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

ΠΟΙΟΣ: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων ΠΕ και ΔΕ Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις έναν πλήρη χάρτη της Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα και να δηλώσεις συμμετοχή σε κάποια δράση κοντά σου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστίες Δήμου Χανίων για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας

Ο Δήμος Χανίων ευχαρίστησε ΕΚΑΒ, IASIS και Κλινική Τσεπέτη για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας στο Ποδηλατοδρόμιο.

Χαράλαμπος Κουκιανάκης: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να ενώνει, όχι να αποκόπτει τα χωριά μας»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης των οικισμών στον ΒΟΑΚ. Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα προβλήματα σε Φρε, Νίπους, Κάινα και Αγίους Πάντες.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων και σωματική βλάβη

Σύλληψη 43χρονου κηδεμόνα και 46χρονου διοργανωτή στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων. Ανήλικος περιήλθε σε μέθη σε κοινωνική εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο.

Γιορτή θαλάσσιας χελώνας στον Σταυρό: Δράση για την προστασία του περιβάλλοντος στις 16 Αυγούστου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού διοργανώνει στις 16 Αυγούστου δράση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Παχιά Άμμο με αστροπαρατήρηση και δραστηριότητες.