17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τζένγκο: «Βασίλισσα» της Ευρώπης στον ακοντισμό η 20χρονη με μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 65,81μ.! Δεν έκανε καν τρίτη προσπάθεια! – Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλαδα όμως ζουσε υπό καθεστώς παρανομίας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Απίθανη Ελίνα Τζένγκο με ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ (65,81μ.) είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό και μάλιστα με διαφορά πέντε μέτρων από τις υπόλοιπες φιναλίστ!

Μία απίστευτη εμφάνιση, που της δίνει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης έκανε η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού στο Μόναχο!

Η σπουδαία πρωταθλήτρια που ανήκει στην Team Future της Bwin, έκανε στην δεύτερη βολή ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 65,81μ. (είχε 65,40μ. από φέτος) και κλείδωσε εκεί το χρυσό μετάλλιο, καθώς κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες (αρκετή βροχή) καμία δεν κατάφερε να την πλησιάσει! Η διαφορά της ήταν 3,5 μέτρα από την δεύτερη, στην πιο άνετη νίκη που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια στον ακοντισμό γυναικών, σε μεγάλη διοργάνωση.

Ετσι έφερε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στην ελληνική αποστολή και πέμπτο συνολικά στην διοργάνωση μετά από τα δύο χρυσά της Ντρισμπιώτη, αυτό του Τεντόγλου, αλλά και το αργυρό της Στεφανίδη!

Ο τελικός της Τζένγκο

Η 19χρονη πρωταθλήτρια ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα καθώς έστειλε το ακόντιο πάνω από τα 60 μέτρα (60,82μ.) που ήταν κάτι που ήθελε για λόγους αυτοπεποίθησης. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας, ήταν η μόνη που είχε ξεπεράσει το φράγμα των 60 μέτρων, καθώς με εξαίρεση την Σποτάκοβα, την Γιασουνάιτε και την Παλαμάικα, όλες έριξαν κάτω και από τα 55 μέτρα!

Στην δεύτερη βολή ήρθε το μεγάλο ρεκόρ. Η αθλήτρια του Γ. Μποτσκαρίωφ έστειλε το ακόντιο στα 65,81μ. και κατέρριψε το 65,40μ. που είχε κάνει στην φετινή σεζόν, νιώθωντας βέβαιη πλέον πως θα είναι στα μετάλλια και πιθανότατα ακόμη και στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

https://www.youtube.com/watch?v=K0eWcGD5Qf0

Βλέποντας τις άλλες να μην μπορούν καν να πλησιάσουν, άφησε την τρίτη προσπάθεια και κράτησε δυνάμεις για μία ακόμη μεγαλύτερη βολή, έχοντας την αυτοπεποίθηση στα ύψη.

Μπαίνοντας στην 4η βολή δεν άλλαξε κάτι στις πρώτες τρεις θέσεις, καθώς οι υπόλοιπες πέντε που συνέχιζαν, δεν κατάφεραν να πλησιάσουν καν τα 60 μέτρα.

Η Ελίνα έβγαλε άκυρη την πέμπτη βολή και ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για να τελειώσει και τυπικά η υπόθεση χρυσό μετάλλιο.

Οι βολές της Τζένγκο: 60,82μ., 65,81μ., -, 59,40μ., Χ, 64,57μ.

Η τελική κατάταξη

  1. ΤΖΕΝΓΚΟ 65,81μ.
  2. Βιλάγκος (Σερβία) 62,01μ.
  3. Σποτάκοβα (Τσεχία) 60,68μ.
  4. Ζιλάγκι (Ουγγαρία) 60,57μ.
  5. Ράτεϊ (Σλοβενία) 59,36μ.
  6. Γιασουνάιτε (Λιθουανία) 58,95μ.
  7. Μούζε (Λετονία) 58,11μ.
  8. Ταμπάτσκοβα (Τσεχία) 57,93μ.
  9. Παλαμέικα (Λετονία) 56,55μ.
  10. Χάντσον (Αυστρία) 56,07μ.
  11. Φουχς (Γερμανία) 54,52μ.
  12. Ογκροντνίκοβα (Τσεχία) 54,48μ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλαδα όμως ζουσε υπό καθεστώς παρανομίας

Η Ελίνα Τζένγκο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, εκεί όπου ζει και προπονείται μέχρι σήμερα, ωστόσο έχει καταγωγή από την Αλβανία. Ελληνικο διαβατήριο απόκτησε μόλις το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, παρά του ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και επιθυμούσε να αγωνιστει με τα ελληνικά χρώματα. Ως τότε, ζούσε υπό καθεστώς παρανομίας στη χώρα μας αφού οι ελληνικές αρχές δεν τις έδιναν τα απαραίτητα χαρτιά!

"google ad"

Έχει δυο μεγαλύτερες αδερφές, που επίσης ασχολήθηκαν με τον στίβο. Εδώ και ένα χρόνο μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η Ελίνα, παρά το νεαρό της ηλικίας της,  έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα.

Έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρώτο -και μοναδικό, μέχρι στιγμής- χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στον στίβο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και παράλληλα κατέχει και το Ολυμπιακό Ρεκόρ στον ακοντισμό γυναικών Κ18 (Μπουένος Άιρες, 2018).

Με πληροφορίες από gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ