15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – Η απίστευτη ιστορία της: Όλα όσα πέρασε μέχρι να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης

Ημερομηνία:

Η «χρυσή» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, σε πείσμα των αθλητικών παραγόντων που τη θεώρησαν μεγάλη σε ηλικία, έφτασε μόνη στην κορυφή. Και η ιστορία της συγκλονίζει.

Η ζωή της «μοιράζεται» στο βάδην και σε ένα τσιπουράδικο, καθώς καθημερινά σερβίρει για τους πελάτες που μαγειρεύει η μητέρα της στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί στην Καρδίτσα.

Η ζωή της «χρώσταγε» μια τέτοια επιτυχία, που την άξιζε και με το παραπάνω. Είχε δουλέψει με τον προπονητή της τα τελευταία 3 χρόνια, είχε την οικογένειά της και τον σύζυγό της συνοδοιπόρους, να την στερούνται για μήνες, ώστε να μπορέσει εκείνη να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Ευρώπη.

Οι επιτυχίες της στο Μόναχο αποτελούν αποτέλεσμα το οποίο ήρθε μετά από δουλειά πολλών ετών, θυσίες, μάχες αλλά και μεγάλα αποθέματα σωματικής και ψυχικής δύναμης τα οποία φάνηκαν σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Μπορεί οι περισσότερες αντίπαλές της να έχουν την άνεση να αφοσιώνονται αποκλειστικά στο άθλημά τους, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει μία… διαφορετική ρουτίνα.

Οι προπονήσεις αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς της αλλά η ίδια εργάζεται καθημερινά στο τσιπουράδικο που διατηρεί η οικογένειά της στην Καρδίτσα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να προπονείται ακόμα και μετά την δουλειά.

Ντρισμπιωτη, μετάλλιο, χρυσό

Ποτέ δεν εγκατάλειψε την μητέρα και τις τρεις αδελφές της, όμως ποτέ δεν άφησε και τα όνειρά της για ένα μετάλλιο σε μία μεγάλη διοργάνωση, συνδυάζοντας εργασία και πρωταθλητισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνά εργαζόμενη στο τσιπουράδικο, έτσι μετά τα μεσάνυχτα έχει χρόνο για να ξεκινήσει την προπόνησή της.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν είναι μια… συνηθισμένη πρωταθλήτρια. Από την 8η θέση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, στην την 4η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Γιουτζίν και μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίζεται πάντα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της.

Ακόμα κι όταν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αναφέρθηκε στην οικογένεια και τους φίλους της, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό της και την βοηθούν να κυνηγήσει τα όνειρά της. «Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους φίλους μου που με βοήθησαν να προετοιμαστώ και να απουσιάσω από τη δουλειά μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πάρα πολύ συγκινημένη», είπε. Πάντα δίπλα της βρίσκεται και ο σύζυγός της ο οποίος ακολουθεί την κούρσα με το ποδήλατό του, όντας μερικά μέτρα μακριά της.

Από την εγκατάλειψη στην κορυφή της Ευρώπης

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε σταματήσει το βάδην σε ηλικία 20 μόλις ετών, καθώς οι σπουδές στην γυμναστική ακαδημία σε συνδυασμό με άλλες υποχρεώσεις που είχε, την ώθησαν να πάρει αυτή την απόφαση.

Όμως μερικά χρόνια αργότερα αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση και έκτοτε η πορεία της ήταν ανοδική.

Ντρισμπιωτη, μετάλλιο, χρυσό,βαδην

"google ad"

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η ίδια είχε δηλώσει πως μία από τις σημαντικότερες μάχες που είχε δώσει ήταν κόντρα στη νευρική ανορεξία, από την οποία βγήκε νικήτρια. Πάλεψε, αντιμετώπισε το πρόβλημα, νίκησε και μερικά χρόνια αργότερα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης φορώντας το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα δύο φορές.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μετά το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην, το Σάββατο (20/08) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών κατά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που γίνεται στο Μόναχο, σημειώνοντας χρόνο 1:29:03, κάνοντας ατομικό ρεκόρ. Απίστευτη!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...