22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Την επόμενη μέρα υπάρχει λύση!

Ημερομηνία:

Ποιο είναι το ζητούμενο για το λαό από τις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη ;Τι θα επικυρώσουμε με την ψήφο μας ; Η  νέα κυβέρνηση που θα προκύψει τι πολιτικές  θα ακολουθήσει; Κατά την γνώμη μου οι επιλογές είναι πλέον συγκεκριμένες και μόνο δύο. Ο ένας δρόμος είναι περπατημένος εδώ και χρόνια με πολλές παραλλαγές αλλά όλες μέσα στο ίδιο πλαίσιο, στο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με την συμμετοχή μας στην Ε.Ε. και στο ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ.

Αυτός ο ΄΄σύγχρονος ΄΄ και ΄΄ αναπτυξιακός ΄΄ δρόμος έχει φέρει τα ¾ του πληθυσμού μας να είναι στα όρια της φωτιάς, έχει φέρει  1.500.000 συνανθρώπους μας στην ανεργία, έχει κλείσει πάνω από  300.000 μαγαζιά, έχει στείλει στην μετανάστευση πάνω από 600.000 νέους. Ο άλλος δρόμος , είναι αυτός  της λαϊκής εξουσίας με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με  αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ ,με μονομερή διαγραφή του χρέους.  Μια πραγματική και ελπιδοφόρα πρόταση .

Με μανία τα Μ.Μ.Ε. το πολιτικό  και οικονομικό σύστημα κάνουνε προσπάθεια να συσκοτίσουν και να διαστρεβλώσουν την ρεαλιστικότατα αυτής της πρότασης .Δεν θέλουν να ακουστεί και να κουβεντιαστει από τον λαό η εναλλακτική πρόταση λαϊκής εξουσίας .

Πριν από 24  χρόνια  το ΚΚΕ καταψήφιζε την συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. Με ότι δυνάμεις διέθετε τότε προσπάθησε μόνο του να δώσει την πραγματική διάσταση στο τι περιμένει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού από την εφαρμογή της. Όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ΄΄αριστερές΄΄ και ΄΄δεξιές΄΄ που υμνούσαν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης χλεύαζαν και λοιδορούσαν την πρόταση προοπτικής της λαϊκής εξουσίας που από τότε έβαζε στο λαό  το Κ.Κ.Ε.. Τα χρόνια πέρασαν και δοκιμάσαμε όλα τα μίγματα διακυβέρνησης από μονοκομματικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις ,από ετερόκλητες συμμαχικές κυβερνήσεις από υπηρεσιακές -εθνικού σκοπού,αριστερές, αριστεροδεξίες, όλες όμως χωρίς να ξεφεύγουν από τον περπατημένο δρόμο.

Σ αυτόν τον ΄΄μονόδρομο΄΄ μας καλούν και σήμερα όλοι αυτοί μαζί να θυσιάσουμε ακόμη και την αξιοπρέπεια μας για την καπιταλιστική ανάπτυξη την παραμονή μας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος . Έχουν απίστευτο θράσος να παρουσιάζουν την εφαρμογή των μνημονίων σαν ΄΄ευλογία΄΄ την εξοντωτική φορολογία, την συνέχιση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων δυσβάστακτων φόρων ΄΄αναγκαίο κακό΄. Να θεωρούν ΄΄φυσιολογικό ΄΄ και ΄΄απαραίτητο΄΄ το αίσχος και την εμπορευματοποίηση  που επικρατεί στην υγεία και την παιδεία.

Αλήθεια αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς και τα παιδιά μας ;;

Υπάρχει λοιπόν σήμερα τρόπος να ξεφύγουμε από αυτό το άθλιο σύστημα που μας εξοντώνει και μας διαλύει;

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε για λογαριασμό των πολλών τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας;

Μπορούμε τις παραγωγικές δυνατότητες που έχουμε να αξιοποιηθούν προς όφελος μας;

Μπορούμε να ζήσουμε με τον πλούτο που παράγουμε;

Μπορούμε να ζήσουμε με την δική μας εξουσία;

Ξεκάθαρα ,ναι μπορούμε!!!

Σήμερα η χώρα μας παράγει αρκετά αξιόλογα ποιοτικά προϊόντα αλλά η παραγωγή βρίσκεται στα χέρια λίγων μονοπωλιακών ομίλων και πραγματοποιείται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες . Το τι παράγετε, ποσό παράγεται ,πόσο θα κοστολογείται κουμάντο κάνει αυτός που έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής και όχι ο παραγωγός και οι πραγματικές ανάγκες του λαού. Το κυνήγι του κέρδους, ο ανταγωνισμός συστατικά στοιχεία του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης δεν επιτρέπουν τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με βάση τις ανάγκες του λαού. Επίσης η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. μας βάζει περιορισμούς στο  πόσο και τι θα παράγουμε ,  πάντα όμως προς όφελος των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε την μέχρι τώρα περπατησιά μας από  αυτό τον αδιέξοδο καπιταλιστικό δρόμο που σφίγγει όλο και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό μας. Η χώρα μας διαθέτει ικανό επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό με υψηλή ειδίκευση και εμπειρία τόσο στην βιομηχανία όσο και στην αγροτική παραγωγή αλλά και σε πολλούς άλλους κλάδους με σημαντική συμβολή στην οικονομία μας. Διαθέτουμε πρώτες ύλες για την παραγωγή μέσω παραγωγή ενέργειας, έχουμε σημαντικά αποθέματα μεταλλευμάτων  σε βωξίτη-χρυσό-νικέλιο-χαλκό σημαντικό ορυκτό πλούτο σε μάρμαρο-περλίτη-τσιμέντο.

"google ad"

Έχουμε ταυτόχρονα ναυπηγεία και αξιόλογες ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες που με νόμο της .Ε.Ε. παραμένουν κλειστά. Μπορεί να θρέψει ποιοτικά-φτηνά- και σε πάρα πολύ υψηλό βαθμό τον ελληνικό λαό σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Άρα παραγωγικές δυνατότητες και έχουμε και μπορούμε να αναπτύξουμε και άλλες, αρκεί να φύγει από την μέση το κίνητρο του καπιταλιστικού κέρδους, να φύγουν οι δεσμεύσεις μας που προκύπτουν από την .Ε.Ε. Η αποδέσμευση από την Ε.Ε. η μονομερής διαγραφή του χρέους καθώς και η κοινωνικοποίηση των βασικών μέσω παραγωγής είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που το Κ.Κ.Ε. προτείνει και που αφορά το σήμερα. Είναι μια πρόταση  αναγκαία και ρεαλιστική για το τώρα.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του κινήματος με σαφή αντικαπιταλιστικά-αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά περνάει μέσα από την ρήξη με το κεφάλαιο, την .Ε.Ε. και την εξουσία τους , είναι ο δρόμος της ανατροπής που για να τον διασχίσει ο λαός χρειάζεται  όσο γίνεται πιο δυνατό το Κ.Κ.Ε. Για αυτό έχει σημασία η εκλογική ενίσχυση του Κ.Κ.Ε.. Για να δυναμώσει η φωνή της μοναδικής διεξόδου υπέρ του λαού, η μοναδική δύναμη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης μέχρι το τέλος .Τους δοκίμασες όλους τώρα ΚΚΕ !!!

Βουρλάκης Νίκος
Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων με το Κ.Κ.Ε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...