20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στη ΔΕΗ ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκος Μαρινάκης

Ημερομηνία:

Την αντίθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος απέναντι στην εφαρμογή των «μνημονιακών διατάξεων» σχετικά με τον προσδιορισμό της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ, προέβαλε ο Αλέκος Μαρινάκης, κατα τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιήθηκε στην ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Tα νέα εταιρικά τιμολόγια της ΔΕΗ με τις «ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις» για μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και ομίλους -όπως και η επέκταση τους- αποτελούν υλοποίηση στο ακέραιο της πολιτικής απελευθέρωσης στον τομέα της Ενέργειας, όπως αυτή διαμορφώνεται από την ΕΕ, με γνώμονα την εξασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Άλλωστε, σε αυτή την κατεύθυνση, κινείτο και η, δια στόματος κ.Τσίπρα, δέσμευση προς τον ΣΕΒ, μπροστά στις εκλογές του Γενάρη, που παίρνει σήμερα σάρκα και οστά απο την σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ. Παράλληλα η «επιστροφή στους συνεπείς πελάτες» του διπλάσιου της αξίας της πάγιας χρέωσης, που αφορά τα οικιακά τιμολόγια, στην πραγματικότητα αποκλείει την πλειοψηφία των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών, που με χίλιες δυσκολίες, διακανονισμούς κ.ο.κ. παλεύουν να εξοφλήσουν τις «οφειλές» τους προς τη ΔΕΗ , ενώ θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο νέων ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, σε μια εξέλιξη που θα έρθει να ακυρώσει τις διαφημιζόμενες «επιστροφές».

Το ΚΚΕ κάνει και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και μέσα στους αγώνες, στο κίνημα για να να αναδείξει τα ζητήματα της Ενέργειας, της ΔΕΗ , έτσι ώστε να φτάσει η στιγμή που θα είναι κοινωνική περιουσία αυτός ο πλούτος, με τους εργάτες, τους εργαζόμενους, αφέντες στον τόπο τους και στην οικονομία της χώρας. Μόνο ένας Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας, στο πλαίσιο της εργατικής – λαϊκής εξουσίας, που δεν υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής Ενέργειας υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός δρόμος για την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών. Σήμερα χρειάζεται, η εξόρυξη και αξιοποίηση του λιγνίτη να είναι πρωταρχικά δημόσια, κρατική ευθύνη. Επίσης θα πρέπει να γίνει άμεσα αντικατάσταση των παλιών μονάδων της ΔΕΗ και να διασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Αυτό το κράτος, αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό, δε μερεμετίζεται, χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή, ανατροπή. Χρειάζεται να διαχωριστεί ο λαός από τους εφοπλιστές, τους μεγαλοβιομήχανους και τους τραπεζίτες, από την ΕΕ και τα μονοπώλιά της, απο τα κόμματά τους και να ενωθούμε οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι οι γυναίκες. Αυτήν τη Λαϊκή Συμμαχία προτείνουμε εμείς. Μπροστά στις κάλπες, μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει γνήσια εκείνους από τα λαϊκά στρώματα που έχουν τη διάθεση να αμφισβητήσουν το σύστημα και την πολιτική που τους εξοντώνει και να ανοίξουν τον δρόμο της ανατροπής”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...