21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Την Κυριακή 15 Μαΐου στα Χανιά η αυλαία των εκδηλώσεων μνήμης για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 15 Μαΐου, ανοίγει στα Χανιά η αυλαία των εκδηλώσεων μνήμης για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης που οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με δήμους και άλλους φορείς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 22 Μαΐου, περιλαμβάνει επιμνημόσυνες δεήσεις σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας, εκθέσεις, ομιλίες, δρώμενα και αθλητικούς αγώνες.

Η επίσημη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ τoυ Σαββάτου (21 Μαΐου) στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Το πρωί της Παρασκευής (20 Μαΐου) θα γίνει η επίσημη έπαρση των σημαιών στο φρούριο Φιρκά ενώ στον ίδιο χώρο στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Το απόγευμα της Κυριακής (22 Μαΐου) στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί ρίψη αλεξιπτωτιστών καθώς και επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 της 115 Πτέρυγας Μάχης ( Demo – Flignt).

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται και τελετές μνήμης στο συμμαχικό νεκροταφείο Σούδας καθώς και στο Γερμανικό νεκροταφείο Μάλεμε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Οι περιοριστικοί όροι για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής...

Σακελλαρίδης: Λούνα παρκ κερδοφορίας για εταιρίες ενέργειας και τράπεζες η Ελλάδα

Με στοιχεία προερχόμενα από την ΕΡΓΑΝΗ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ...