23.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Τιμήθηκε η 83η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης στα Χανιά με έπαρση των σημαιών των συμμαχικών δυνάμεων

Ημερομηνία:

Χωρίς την παρουσία των βετεράνων, που τα προηγούμενα χρόνια τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μνήμης, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου το τριήμερο των εκδηλώσεων για την 83η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης.

Στο Φρούριο Φιρκά των Χανίων τελέστηκε η καθιερωμένη έπαρση των σημαιών Νέας Ζηλανδίας, Αυστραλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας, παρουσία συγγενών βετεράνων, επισκεπτών του ενετικού λιμένα, λίγων εκπροσώπων τοπικών αρχών, καθώς και αντιπροσωπειών από τα συμμαχικά κράτη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και των ελληνικών στρατιωτικών αρχών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη αναφορά στην επέτειο από τον ειδικό συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Σήφη Μαρκάκη, ακολούθησε η έπαρση των τεσσάρων σημαιών και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην πτέρυγα του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης που είναι αφιερωμένη στην Μάχη της Κρήτης.

Στις εκδηλώσεις μνήμης παρέστησαν μεταξύ άλλων:

  • Από την Μεγάλη Βρετανία: Ο Πρέσβης κ. Matthew Lodge, ο Ακόλουθος Άμυνας Πλοίαρχος Sam Law, Royal Navy.
  • Από την Αυστραλία: Η Πρέσβης κα Alison Duncan, η Ακόλουθος Άμυνας για τη Νότια Ευρώπη Πλοίαρχος Rachel Jones, η κα Λουσή Καλφαγιάν, υπάλληλος της Πρεσβείας.
  • Από την Νέα Ζηλανδία: Ο κ. Daniel Wai-Poi, Αναπληρωτής Πρέσβης ΝΖ στη Ρώμη, η κα Ιωάννα Γκουβάτσου, Επίτιμη Πρόξενος της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα, ο στρατιωτικός ακόλουθος κ. Mark Waters.
  • Από τον Καναδά: Ο Πολιτικός Σύμβουλος κ. Walter Bernyck.
  • Από την Ινδία: Ο Πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας της Ινδίας κ. Balji Nagrath.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...