21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι αλλάζει στις ζωές μας μετά από έξι μήνες – Πως θα μετακινούμαστε από αύριο

Ημερομηνία:

Ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα θα κάνουμε από την Παρασκευή τα ξημερώματα.  Ο τρόπος μετακίνησης μας αλλάζει και γινεται πιο ευκολος και πιο απλός.

Μαζί με το άνοιγμα για τον τουρισμό έρχεται και η άρση μέτρων, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, την οποία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η κυβέρνηση.

Έτσι, μεταξύ άλλων, από τις 5:00 το πρωί της Παρασκευής:

καταργούνται τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας και στο 13032 για τις αγορές μας.

απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Καταργούνται το click inside και το click away

Τι ισχύει για λιανεμπόριο και εστίαση

Το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας παρατείνεται μετά τις 23:00, μέχρι τις 00:30. Αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των χώρων της εστίασης, οι οποίοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν από το απαγορευτικό.

Καταργούνται το click inside και το click away. Ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό των καταστημάτων λιανεμπορίου θα συναρτάται από τα τ.μ. του καταστήματος.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων: ένας (1) πελάτης για κάθε 25 τ.μ..

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β’ 1441/10.04.21.

Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

"google ad"

Η σύσταση της κυβέρνησης προς τους μη εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίοι θα μετακινηθούν από νομό σε νομό, είναι να προηγείται self, rapid ή μοριακό τεστ πριν από το ταξίδι.

Σχετικά με τον τουρισμό, ανοίγει επίσημα στις 14 του μήνα, με πιστοποιητικό εμβολιασμού (θα βεβαιώνει ότι έχουν γίνει και οι 2 δόσεις) ή μοριακό τεστ 72 ωρών.

Το ακριβές σχέδιο θα ισχύσει για τον τουρισμό, θα το παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, την Πέμπτη.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει προς και από τα ελληνικά νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει μαζί με το εισιτήριό του να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά να υπάρχει μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ