14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι απαντά η Β. Θάνου για το ηχητικό Βγενόπουλου

Ημερομηνία:

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης απ’ τις δυσκολίες της καθημερινότητας με την ακρίβεια αλλά και δικαιολογίες μπροστά στην κατακραυγή για τις διώξεις όσων ερευνούσαν το σκάνδαλο Novartis καταγγέλλει η Βασιλική Θάνου, επιτ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της του iefimerida.g περί ηχητικού Βγενόπουλου «που “καίει” Θάνου, Παπαγγελόπουλο και παραδικαστικό».

Η Β. Θάνου απαντά με δήλωσή της τα εξής:

«Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία  από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής: Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρτ.

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ