Σύμφωνα με τη Euractiv η εκπρόσωπος ανέφερε οτι «η σαφής και πάγια οδηγία προς όλους τους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο».

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι οι Αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο. «Η κατανομή των καθηκόντων των Αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση της εν λόγω ευρωβουλευτού, ήταν η Μέση Ανατολή» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε ισχυριστεί σε συνέντευξη του στο Mega πως «το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δωροδοκήσει την κα Καϊλή διότι όταν πήγε στο Κατάρ, πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους λόγους τους οποίους εκφώνησε, τις συνεντεύξεις που έδωσε ήταν κατόπιν συνεννοήσεως και εντολής της Προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα»

Στο ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή μεταφέροντας τα λόγια της αυτολεξεί ανέφερε πως «κατ΄ αρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ό,τι θα πρέπει να ανοιχτεί και αν αναπτύξει σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή ήταν αναπτυσσόμενη περιοχή».

«Μου είπε ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ. Η κ. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπο της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής» υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Ακόμα σε δηλώσεις του στο AFP ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσα του «Εξέφρασε παράπονα για τη στάση των συναδέλφων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» σε σχέση με την απόφαση καθαίρεσης της. «Λέει ότι αισθάνεται προδομένη όταν την εμφανίζουν σαν να έχει προσωπική ατζέντα με το Κατάρ και όταν αφήνουν να εννοηθεί ότι δωροδοκήθηκε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο κ. Δημητρακόπουλος ισχυρίζεται πως έχει στην διάθεση του αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν πως «κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της Εύας Καϊλή για το Κατάρ έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που χαράχτηκε σε ανώτατο επίπεδο και πάντα κατόπιν συνεννοήσεως και άδειας από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».