25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Τι δείχνει η ψήφος ανά ηλικιακή ομάδα για όλα τα κόμματα

Ημερομηνία:

Είναι ξεκάθαρο με μια απλή ματιά στα στοιχεία ότι η Νέα Δημοκρατία είχε πολύ μεγαλύτερες διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ στις μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με τις μικρότερες. Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε καλύτερα στις ηλικίες από 17-24 που όμως και εκεί έρχεται δεύτερος αφού η ΝΔ λαμβάνει 31,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 28,8%.

Και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι κινείται παρομοίως αφού στις ηλικίες 55+ καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά του με 13,3% ενώ το χαμηλότερο ποσοστό του το λαμβάνει στις ηλικίες 17-24 με 10,5%.

Όμως υπάρχουν χρήσιμα συμπεράσματα και για τα άλλα κόμματα.

Το ΜέΡΑ25 ας πούμε, είναι σχεδόν ανύπαρκτο στις ηλικίες από 55 ετών και πάνω λαμβάνοντας μόλις 1,5% τη στιγμή όπου στις ηλικίες 17 – 24 λαμβάνει ένα αξιοπρεπέστατο 5% και στις ηλικίες 15-34 ένα εντυπωσιακό 6,7%.

Το ΚΚΕ τα πηγαίνει καλύτερα στις παραγωγικές ηλικίες, δηλαδή, στις 25-34 που λαμβάνει ένα 8,3% και στις 35-54 που λαμβάνει 7,2%. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το χαμηλότερο ποσοστό του το λαμβάνει στις ηλικίες 17-24 με 6,4% λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι στελέχη καθώς και ο Γραμματέας του κόμματος κ. Κουτσούμπας είχε εκφράσει πολλές φορές την πεποίθηση ότι οι νέοι θα ψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ, εξαιτίας και της επικράτησης της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια, κάτι που τελικά δεν αποτυπώθηκε στην κάλπη.

Από εκεί και πέρα εντύπωση προκαλούν τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στους νέους (5,9% στις ηλικίες 17-24 και 5,6% στις ηλικίες 25-34) τη στιγμή όπου λαμβάνει τα χαμηλότερα ποσοστά του στις ηλικίες 55+ με 4,1%.

Δυναμική στους νέους παρουσίαζει και η Πλεύση Ελευθερίας αφού στις ηλικίες 17-24 λαμβάνει 6% τη στιγμή όπου στις ηλικίες 25-34 λαμβάνει 4,8%. Όμως στις ηλικίες 55+ λαμβάνει μόλις 2,1% και στις ηλικίες 35-54 2,6%.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...