27.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Τι ετοιμάζεται σε βάρος των δουλικών…συμμάχων;

Ημερομηνία:

Του Α. Χαρχαλάκη

Ευχή του γράφοντος να μην απαντηθεί ποτέ το παραπάνω ερώτημα, γιατί αν απαντηθεί (βιαίως) θυμίζει την ρήση “Γαία-και θάλαττα-πυρί μειχθήτω”.Μιλάω για τα δυσοίωνα που διάβασα σε τοπική συνάδελφο με ημερομηνία 9-12ου. Δηλαδή για την επίσκεψη του γενικού επιτελάρχη των ΗΠΑ Μάρτιν Ντέμπσεϋ, σε Κρήτη – Αθήνα. Στην πρώτη ας μηβν μας διαφύγουν δυο παράμετροι: 1) Ύπαρξη των βάσεων δίπλα στα σπίτια μας, με ότι σημαίνει αυτό 2) κοντινή απόσταση από Αφρικάνικο Βορρά και πρόσω Ασία, όπου υπάρχει και ο προστατευόμενος των ΗΠΑ Ισραήλ, αλλά και τα ενεργειακά αποθέματα των μισών παγκοσμίως! Κι ερχόμαστε στο ζήτημα που αφορά τον τίτλο του παρόντος κειμένου: Έχετε αγαπητοί μου την παραμικρότερη έστω αμφιβολία, πως μια ανάφλεξη στην ευρείαπεριοχή, θα αφήσει αλώβητη την μακαριότητα μερικών από μας (μονίμως τιρβαζόντως αναισθήτως) από μια τέτοια εξέλιξη; Εν τοιαύτη περιπτώσει πλανάστε οικτρά και επικινδύνως!

Ομολογουμένως, η περιοχή αυτή θυμίζει πυρητιδαποθήκη! Ας συνυπολογίσουμε, σε όσα εν τάχει είπα, και την περίπτωση του Ιράν, που εκτός των άλλων δίπλα του είναι το μαλακό υπογάστριο της Ρωσσικής άρκτου. Ανεξαρτήτως καθεστωτικών ταυτήσεων, το γεγονός είναι πως αυτή η άρκτος – για την ακρίβεια οι πετρελαϊκές της εταιρείες – άρχισε εσχάτως … να διψά για πετρέλαιο! Κάτι που δεν αφήνει αδιάφορους τους προϊστάμενους – το στρατιωτιικό-οικονομικό κατεστημένο – του “επισκέπτη” (μας)… Ας έρθουμε λίγο στον τίτλο του παρόντος και στη λέξη “δουλικών”. Φοβερή πράγματι η ελληνική δουλικότητα, μπροστά στον εκπρόσωπο του Μπάρμπα Σάμ! Που όπως και να το κάνουμε ντροπιάζει τη χώρα και δείχνει τη δουλικότητα των κυρίαρχων κύκλων της. Αλλά ας δυνεχίσουμε: Πέραν από όσα αναφέρω, υπάρχει το ανοικτό αγκάθι της Συρίας, οι εξελίξεις, εσχ’ατως στην Αίγυπτο, η επιμονή των Παλαιστινίων, που πιέζουν ασφυκτικά όπως δείχνει το Ισραήλ για οριστικές διευθετήσεις στα κατεχόμενα. Κυρίαρχο όμως θέμα παραμένει το σχετικό με τα ενεργειακά της περιοχής. Που οι κατέχοντες ορίζουν τα πάντα!!

Όμως εκείνα που κατ’ εξοχήν αφορούν τη χώρα μας – με δεδομένη την εύκαμπτη μέση των αστών πολιτικών της – είναι πως σε περίπτωση ανάφλεξης, θα πληρώσουμε πολύ βαρύ και οδυνηρό τίμημα.

Η επίσκεψη βέβαι του κ. Ντέμπσεϋ δεν γίνεται… εις ανταπόκρισιν της πρόσκλησης του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ κ. Μιχ. Κωσταράκου. Και ας μην είμαστε εύπιστοι σχετικά με αυτές τις σκόπιμες ανακρίβειες.

Για να δούμε το πράγμα -πέρα από την ενεργειακή του σημασία – Γεωπολιτικά-Γεωστρατηγικά το ζήτημα είναι πως μετράνε σπουδαίες παράμετροι: Η Αφρική είναι ανέκαθεν πακτωλός φυσικών πόρων και ανάγκη πάσα να μην τους αφήσουν στα χέρια ντόπιων καθεστώτων. Κάτι που δείχνουν οι κατά χώραν κινήσεις. Η Μέση Ανατολή επίσης δεν πρέπει να αφεθεί ακηδεμόνευτη. Η Ευρώπη ας παραμείνει να … ξερογλύφεται για όλα αυτά, με τις ΗΠΑ να έχουν το πάνω χέρι…

Αντ. Χαρχαλάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...